FCV Dender neemt afscheid van Regi Van Acker, coach die hen naar 1B bracht

  Tweedeklasser Dender neemt na 3,5 jaar afscheid van coach Regi Van Acker. De 67-jarige voetbaltrainer betaalt het gelag na een slechte reeks, al erkent het clubmanagement dat de vele blessures hem parten speelden. Vorig jaar bracht Van Acker Dender weer naar het profvoetbal.

  1 op 21, dat is het slechte rapport van Dender in de Challenger Pro League, de laatste zege dateert van 20 november tegen RSCA Futures. Van Acker en co. verloren in januari van rode lantaarn Virton en staartploeg Jong Genk.

  Zo staat de promovendus na 21 speeldagen op de 9e plaats. De 0-1-nederlaag thuis tegen Deinze was de druppel voor het clubbestuur.

  Gisteren werd in een kort bericht op de website afscheid genomen. "Na de mindere resultaten van januari, onder andere te wijten aan de onbeschikbaarheid van veel geblesseerde spelers, had het management Regi Van Acker en assistent Benny Van Polfliet. vorige week een herstelplan voorgesteld."

  "Dit was uiteraard een langetermijnproject voor het team en hield ook een aanpassing in van de trainingen en een herorganisatie van de staf."

  "Dit voorstel werd aanvankelijk positief onthaald door de hoofdcoach. Maar al snel kwamen management en trainer tot de conclusie dat zijn de samenwerking niet konden voortzetten." Exit Van Acker en zijn trouwe compagnon Van Polfliet.

  Van Acker is een coach met een enorme staat van dienst in de lagere klassen: onder andere Deinze, Dessel, Aalst, Hamme, Hoogstraten, Sint-Niklaas, Racing Mechelen, Red Star Waasland en Antwerp staan op zijn cv.

  Ook nummer laatst Virton stopt met coach Bracconi

  Een paar uur na Dender heeft ook Virton, de rode lantaarn, zijn coach aan de deur gezet. Christian Bracconi betaalde het gelag voor de 2 nederlagen de voorbije 2 weken. Virton is 12e en laatste met 14 op 63.

  De 62-jarige Fransman begon deze zomer aan zijn tweede passage in de Gaumestreek. Eerder leidde hij Virton tussen december 2019 en juni 2020. Onder zijn leiding konden de Belgisch-Luxemburgers dit seizoen maar 2 keer winnen in de Challenger Pro League, waarvan de laatste keer 3 weken geleden bij Dender (3-4).

  De voorbije 2 weken werd verloren van de belofteploegen van Anderlecht (1-3) en Club Brugge (1-0). Dat bleek de druppel voor het bestuur.

  Bracconi was eerder in zijn trainersloopbaan ook coach van Tubeke, het Congolese FC Saint Eloi en de Franse ploegen Ajaccio en Bastia. Hij wordt opgevolgd door José Jeunechamps, die Jérémy Taraval als assistent krijgt.