Ga naar de inhoud

Tao Geoghegan Hart is snelste van elitegroep op de Cueva Santa in Valencia

 za 4 februari 2023 17:17
Geoghegan Hart was de snelste op de slotklim.

Ex-Girowinnaar Tao Geoghegan Hart heeft rit vier in de Ronde van Valencia naar zijn hand gezet. De renner van Ineos Grenadiers was op de Alto de la Cueva Santa de snelste van een elitegroepje. Zijn jonge landgenoot Thomas Gloag (Jumbo-Visma) was tweede. In de stand blijft Giulio Ciccone leider.

In Valencia kregen de renners zaterdag de koninginnenrit voor de wielen. De rit leidde het peloton over vijf gecategoriseerde beklimmingen, de aankomst lag op de Alto de la Cueva Santa, een loper van acht kilometer aan vijf procent.

 

Een grote groep met onder meer Tosh Van der Sande koos al vroeg het hazenpad, maar in het peloton hielden de troepen van leider Giulio Ciccone, samen met Ineos Grenadiers en Bahrain Victorious, het verschil beperkt.

 

Voor de slotklim, kwam zo alles weer samen, waarna de favorieten het onderling mochten gaan uitvechten. Voor grote verschillen was de klim niet steil genoeg, waardoor het uiteindelijk op een sprint van een elitegroep uitdraaide.

 

In die sprint toonde Geoghegan Hart zich de snelste, voor de jonge Thomas Gloag en Giulio Ciccone. Met Vlasov, Landa, Bilbao en Costa eindigden nog enkele grote namen in de top tien. In de stand blijft Ciccone leider, hij houdt vier seconden over op Hart. 

 

De slotrit morgen is maar 90 kilometer lang, maar bevat wel een klim van 2e categorie en een klim van 1e categorie. De top van die laatste col ligt wel op zo'n 45 kilometer van de aankomst.

Bekijk de sprint op de slotklim:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 4
1. Tao Geoghegan Hart (GBr) 4u32'00"
2. Thomas Gloag (GBr) z.t.
3. Giulio Ciccone (Ita)
4. Aleksandr Vlasov (Rus) z.t.
5. Mikel Landa (Spa)
6. Pello Bilbao (Spa) z.t.
7. Rui Costa (Por) z.t.
8. Anton Palzer (Dui) z.t.
9. Carlos Rodriguez (Spa) z.t.
10. Diego Ulissi (Ita) z.t.
Stand na rit 3
1. Giulio Ciccone (Ita) 17u02'46"
2. Tao Geoghegan Hart (GBr) op 4"
3. Pello Bilbao (Spa)
7"
4. Aleksandr Vlasov (Rus) 8"
5. Thomas Gloag (GBr) z.t.
  Ronde van Valencia
        winnaar leider
01/02 rit 1 Orihuela - Altea 189 km Girmay Girmay
02/02 rit 2 Novelda - Alto de Pinos 178 km Ciccone Ciccone
03/02 rit 3 Betera - Sagunto 145 km Velasco Ciccone
04/02 rit 4 Burriana - Alto de la Cueva Santa 182 km Hart Ciccone
05/02 rit 5 Paterna - Valencia 93 km Rui Costa Rui Costa