Ga naar de inhoud

Op haar 31e zwicht olympisch kampioene Kiesenhofer dan toch voor de WorldTour

 di 31 januari 2023 16:50

Israel-Premier Tech heeft Anna Kiesenhofer kunnen verleiden om dit seizoen voor hen te rijden. Dat is bijzonder want de Oostenrijkse kampioene is het niet gewend om in een ploeg te rijden.

Anna Kiesenhofer is naast een eminent wiskundige ook een steengoede wielrenster. Alleen rijdt de Oostenrijkse niet graag in een groep.

Het is dan ook niet toevallig dat ze dankzij een ellenlange solo olympisch kampioen werd op de Olympische Spelen van Tokio.

Kiesenhofer had in 2017 bij de Lotto-Soudal Ladies wel even geproefd van het leven binnen een wielerploeg, maar ze verkoos toch eerder een leven als einzelgänger.

Tot ze zich vorig jaar in september aansloot bij Soltec, om toch eens de Ronde van Spanje kunnen rijden.

Die ervaring - ze werd 20e in het eindklassement - smaakte blijkbaar naar meer, zodat ze nu op haar 31e voor het eerst écht tot de WorldTour toetreedt. "Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt ze op de site van Israel-Premier Tech. "Ik wil me vooral richten op de zware wedstrijden, zoals de Tour de France."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.