Bondsparket wil Antwerp-speler Calvin Stengs 3 wedstrijden op de strafbank

  Calvin Stengs gisteren tijdens Anderlecht-Antwerp.

  Antwerp-smaakmaker Calvin Stengs riskeert een schorsing van 3 wedstrijden na zijn rode kaart in het Lotto Park zondag. De Nederlander deelde een slag uit aan zijn bewaker bij Anderlecht. Antwerp kan het voorstel nog aanvechten.

  Even na het uur tijdens Anderlecht-Antwerp verloor Calvin Stengs zijn koelbloedigheid. 

   

  De Nederlander kreeg het aan de stok met Amadou Diawara en werd van het veld gestuurd na een slag.

   

  Het bondsparket heeft zijn voorstel geformuleerd: 4 weken schorsing waarvan 3 speeldagen effectief.

   

  Het parket zag op de beelden dat Diawara op het moment van de slag al aan het vallen was en Stengs dus geluk had. Was Diawara niet aan het vallen geweest, had Stengs hem waarschijnlijk vol op het lichaam geraakt, waar voor het bondsparket een strengere bestraffing aan zou hebben vastgehangen. Stengs kijkt ook aan tegen 3.500 euro boete.

   

  Antwerp kan nog in beroep gaan.

  Gerelateerd: