Licht gaat uit bij Stengs en Raman in topaffiche zonder flitsen

  1. 42' - Geel - Calvin Stengs
  1. 90+3' - Verv. Adrien Trebel door Théo Leoni
  2. 90+1' - Geel - Majeed Ashimeru
  3. 85' - Verv. Gaston Avila door Bruny Nsimba
  4. 84' - Verv. Amadou Diawara door Adrien Trebel
  5. 84' - Verv. Anders Dreyer door Lior Refaelov
  6. 81' - Verv. Francis Amuzu door Mario Stroeykens
  7. 76' - Geel 2 - Benito Raman
  8. 74' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Christopher Scott
  9. 73' - Geel - Zeno Debast
  10. 66' - Verv. Gyrano Kerk door Jelle Bataille
  11. 63' - Geel - Ritchie De Laet
  12. 63' - Geel - Benito Raman
  13. 62' - Rood - Calvin Stengs
  14. 51' - Geel - Arbnor Muja

  De hoop van Anderlecht om een reeks neer te zetten, heeft alweer een knauw gekregen. Antwerp kon voor het eerst in drie competitiematchen niet winnen, maar houdt wel een punt over aan zijn trip naar Brussel. Spektakel en
  kansen waren ver te zoeken. De rode kaarten voor Calvin Stengs en Benito Raman zorgden voor het meeste opschudding. De concurrenten van Antwerp zien het graag gebeuren.

  Anderlecht - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur gaat het licht uit bij Calvin Stengs, na een onbegrijpelijke slag van de Nederlander staat Antwerp plots met tien. Maar Anderlecht geeft dat numerieke voordeel snel uit handen, want ook bij Raman is er kortsluiting. Na een onnodige trekfout loopt hij tegen zijn tweede geel aan.

  • Man van de match: Bart Verbruggen bewees vandaag waarom hij tussen de palen staat bij Anderlecht. De Nederlandse doelman behoedde Anderlecht in de tweede helft tot drie keer toe voor een achterstand. Zowel voor Kerk, Balikwisha als Muja bleek scoren tegen Verbruggen een brug te ver.

  • Opvallend: Brian Riemer kon ook in zijn derde thuismatch bij Anderlecht geen overwinning boeken. Het is al van de 4-2-overwinning tegen Eupen op 30 oktober geleden dat de Anderlecht-fans nog eens in eigen huis konden vieren. Paars-wit boekte dit seizoen nog maar 4 thuiszeges, een onthutsend cijfer voor de recordkampioen.

  Overwicht zonder kansen voor Anderlecht

  Anderlecht tegen Antwerp, of een ploeg in crisis tegen een ploeg-in-vorm. Toch was het een aanvalslustig paars-wit dat het laken naar zich toe trok. Dat leverde applaus van het thuispubliek en vooral veel balbezit op, maar het overwicht leidde niet tot doelgevaar. 

   

  Bij Antwerp stond de pas aangekomen nieuwkomer Gyrano Kerk meteen in de basis als vervanger van de geschorste topschutter Janssen. De Nederlander kwam net als zijn ploegmaten nauwelijks in het stuk voor. Slechts één keer kon Antwerp dreigen toen Balikwisha de vrijstaande Muja bereikte, maar die besloot in één tijd naast.

   

  Ook Anderlecht kwam ondanks de dominantie maar één keer dicht bij een treffer. Balverlies van Stengs leidde een snelle omschakeling in, het afstandsschot van Verschaeren ging uiteindelijk nipt naast.  

  Verbruggen, Stengs en Raman eisen hoofdrollen op

  Meteen na de rust was het gedaan met werkloos toekijken voor Verbruggen. Kerk kreeg na slordig balverlies van Diawara een uitgelezen kans om de score te openen, maar de Anderlecht-doelman hield zijn ploeg overeind. Tot drie keer toe zelfs, want tien minuten later pareerde hij een schot van Balikwisha en kon hij ook de herneming van Muja nog net uit zijn doel houden.

  Anderlecht ontsnapte en enkele minuten later leek het tij helemaal te keren voor de thuisploeg na een onbegrijpelijke actie van Calvin Stengs. De Nederlander werd opgehouden door Diawara en deelde uit het niks een slag uit. Het leverde direct rood en een stevig opstootje op, waarbij ook De Laet en Raman nog geel pakten.


  Een kaart die Raman zuur opbrak toen hij een kwartier later onnodig aan het shirt van Pacho ging hangen en op zijn beurt mocht afdruipen. Anderlecht was het numerieke voordeel opnieuw kwijt en bleef vruchteloos zoeken naar doelkansen. Antwerp kon wel nog eens dreigen, maar Verbruggen liet zich niet verrassen op een schot van De Laet. 

  Riemer: "Rode kaart van Raman was dom"

  • Brian Riemer (trainer Anderlecht): "Ik ben ontgoocheld, want we verdienden om te winnen. We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld. We hebben alleen onvoldoende op doel geschoten, dat moet echt beter. We doen zoveel goeds, maar eenmaal we aan de zestien komen, benutten we de kans niet om het af te maken. Daarnaast moeten we ook ophouden met onszelf te straffen met stomme beslissingen. Die rode kaart van Raman was dom, dat weet hij zelf ook. Hij is er kapot van. Dat soort zaken moeten eruit."

   

  • Mark van Bommel (trainer Antwerp): "Dit zijn twee verloren punten. In de eerste helft leek het alsof Anderlecht veel beter was, maar ze zijn absoluut niet gevaarlijk geweest. Wij ook niet, maar verdedigend hadden we het goed onder controle. We kwamen alleen niet in ons spel, we speelden te snel diep. In de tweede helft begonnen we heel goed en hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Verdedigend zijn we niet in de problemen gekomen, ook niet met 10 spelers. Anderlecht heeft zelfs niet op doel geschoten."

   

  • Bart Verbruggen (Anderlecht): "Ik heb gemengde gevoelens. Ik denk dat er meer in zat, we hadden kunnen winnen. Om te scoren moet je natuurlijk op doel schieten en daar wordt hard aan gewerkt. We hebben jongens met heel veel kwaliteit voorin. Geef die nog wat tijd en dan komen die goals vanzelf wel. Wij wisten dat Antwerp heel sterk was op de counters, dus wij moesten die onschadelijk maken en dat hebben we goed gedaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Net als in de heenronde eindigt de confrontatie tussen Anderlecht en Antwerp op een 0-0-gelijkspel. Antwerp had na de rust de beste kansen, maar botste op een uitstekende Verbruggen. Anderlecht kon zelf geen doelgevaar creëren, ook niet toen Stengs uitgesloten werd na een wilde slag. Dat numerieke voordeel speelde paars-wit al snel weer kwijt na een onhandige tweede gele kaart voor Raman. .
  3. tweede helft, minuut 94. Antwerp dwingt in de slotseconden nog een hoekschop af. De bal blijft nog even gevaarlijk voor doel hangen, maar uiteindelijk kan Vertonghen toch ontzetten. .
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Anderlecht, Théo Leoni erin, Adrien Trebel eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Exit Trebel. Trebel tast naar zijn hamstrings en moet naar de kant. Een wel bijzonder korte invalbeurt dus voor de Fransman. Leoni is zijn vervanger. .
  6. De Laet niet voorbij Verbruggen. Zowaar nog eens een bal tussen de palen. De Laet kan uithalen in de zestien, maar zijn schot is te centraal en vormt geen probleem voor Verbruggen. . tweede helft, minuut 92.
  7. Gele kaart voor Majeed Ashimeru van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 91
  8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. De wedstrijd krijgt nog een kort verlengstuk. Ashimeru krijgt daarin nog geel voor een fopduik. .
  10. tweede helft, minuut 88. Antwerp komt nog eens gevaarlijk opzetten, maar de beslissende pass zit in de rug van Nsimba. De wedstrijd loopt nu echt op zijn laatste benen, krijgen we nog een winnaar? .
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Gaston Avila eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Bij Antwerp komt Nsimba nog in de ploeg. Pacho mag gaan rusten. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Anderlecht, Adrien Trebel erin, Amadou Diawara eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Anderlecht, Lior Refaelov erin, Anders Dreyer eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Dubbele wissel. Riemer grijpt in met een dubbele wissel. Trebel en Refaelov worden in de ploeg gedropt voor Dreyer en Diawara. .
  16. tweede helft, minuut 82.
  17. tweede helft, minuut 82. Opnieuw 0-0? Even schrikken voor Butez wanneer De Laet de bal onhandig terugspeelt, maar de doelman voorkomt een knullige owngoal. De tijd begint intussen te dringen. Eindigt dit duel net als in de heenronde op een scoreloos gelijkspel? .
  18. tweede helft, minuut 81.
  19. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Mario Stroeykens erin, Francis Amuzu eruit