Arne Engels, van Club NXT naar een basisplaats in de Bundesliga: "De juiste stap"

 wo 25 januari 2023 11:06
Arne Engels in actie tegen Borussia Dortmund.

Een transfer die een beetje door de mazen van het net is geglipt: Arne Engels ruilde in de wintermercato Club NXT in voor Augsburg. De jonge middenvelder maakte afgelopen weekend al een geslaagd debuut.

Een nieuwe Belg in de Bundesliga dus. Arne Engels verloor dan wel met Augsburg bij Dortmund, de 19-jarige Belg gaf meteen zijn visitekaartje af met enkele geslaagde acties en een knappe assist.


Dat vond ook zijn coach Enrico Maaßen, die lof had. "Arne heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Hij liet zich niet enkel meeglijden met de stroming, maar was spelbepalend voor ons."


Engels zelf was in de wolken met zijn debuut in de Bundesliga. "Het was een geweldig gevoel om in de basiself te staan ​​in mijn eerste wedstrijd. Ik probeerde mijn best te doen en het team te helpen." 

 

"Het is jammer dat we onszelf niet konden belonen met een punt. Maar ik ben ervan overtuigd dat als we de komende weken zo blijven presteren, we veel punten gaan scoren." Die punten heeft Augsburg nodig, want het kampeert in de degradatiezone.

"Dit is de juiste stap in mijn carrière"

Voor Engels is er op korte tijd veel veranderd. Begin december speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Club NXT in de Challenger Pro League, anderhalve maand later speelt hij voor Augsburg in de Bundesliga.


"Alles is nieuw: nieuwe club, nieuw land. Dat gaf een beetje stress, maar ik werd goed opgevangen door de club en de ploegmaats. Die laatste helpen me als ik iets niet begrijp in het Duits."

 

Engels speelde sinds zijn 12e voor Club Brugge. Met 2 goals en 6 assists was de middenvelder een van de uitblinkers in de Challenger Pro League, maar hij bleef niet wachten op een kans bij het eerste elftal.

Dit is een grote stap voor mij: ik heb mijn vriendin, mijn familie en mijn vrienden achtergelaten.

"Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is in mijn carrière, om mezelf als speler te ontwikkelen en beter te worden. Ik denk dat de Bundesliga de competitie is die het beste bij mij past." Dat kon hij al tonen bij zijn debuut.

 

"Dit is een grote stap voor mij: ik heb mijn vriendin, mijn familie en mijn vrienden achtergelaten. Mijn vriendin moet nog anderhalf jaar studeren. Ik zal ze missen, maar gelukkig is er Facetime en zal ze me wel eens komen bezoeken."

 

Misschien al vandaag, want dan speelt Engels wellicht zijn tweede wedstrijd in de Bundesliga, thuis tegen Borussia Mönchengladbach.

Gerelateerd: