Ga naar de inhoud

Thomas Pieters verdedigt titel in Abu Dhabi: "Mijn gezicht staat op elk gebouw"

 do 19 januari 2023 09:37
Thomas Pieters op de persconferentie in Abu Dhabi.

Herinneringen aan de mooiste toernooizege uit zijn carrière komen deze week weer boven bij Thomas Pieters. De beste Belgische golfer is titelverdediger op het toernooi in Abu Dhabi. "Het doet me wel iets."

Thomas Pieters verdedigt deze week zijn titel in Abu Dhabi, een van de toernooien uit de Rolex Series, de meest lucratieve toernooien op de DP World Tour. 

 

Als titelverdediger had Pieters de voorbije dagen wat media-activiteiten: spelen met de plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders en een 12-jarig golftalent en een persconferentie, Pieters deed het met de glimlach.


"Ze hebben hun uiterste best gedaan om me aan mijn zege van vorig jaar te herinneren. Mijn gezicht staat op elk gebouw, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het is een vreemd gevoel", lachte onze landgenoot.


"Maar het voelt goed als je een titel mag verdedigen in de Rolex Series. Het doet je terugdenken aan mooie tijden en een mooie overwinning. Toen ik gisteren de laatste 9 holes afwerkte op training, deed het me toch iets."

 

"De slagen van vorig jaar kwamen weer boven en om dat te herbeleven met mijn caddie was, ik ga niet zeggen emotioneel, maar toch speciaal."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het doel dit jaar? Is dat een retorische vraag?"

Zijn zege vorig jaar was de start van zijn meest succesvolle seizoen. Pieters eindigde als 10e op de ranking en dat had nog beter kunnen zijn. Want door de komst van zijn tweede dochter speelde hij geen toernooi meer sinds begin oktober.


Dat voelde hij vorige week tijdens de Hero Cup, een duel tussen spelers van Continentaal Europa en Groot-Brittannië en Ierland. Pieters deed met 1,5 punt zijn duit in het zakje voor de zege.

 

"Maar ik voelde dat ik nog wat roestig was. Ik was nog niet klaar. Eigenlijk had ik wat meer moeten trainen, maar dat is niet makkelijk met een klein kindje. Nu voel ik me wel klaar."

De Hero Cup was eigenlijk een repetitie voor de Ryder Cup later dit jaar. "Het was een heerlijke week, je voelde dat iedereen binnen het team naar elkaar toegroeide. Wat het doel is dit jaar? Is dat een retorische vraag? In het jaar van de Ryder Cup is dat natuurlijk de Ryder Cup. We moeten presteren en zorgen dat we klaar zijn voor september."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: