Ga naar de inhoud

Michèle George volgt zichzelf op als Belgische Ruiter van het Jaar

 wo 18 januari 2023 07:09
Michèle George kroonde zich in Tokio ook tot olympisch kampioene.
Michèle George kroonde zich in Tokio ook tot olympisch kampioene.

Op het Equigala van de Belgische Ruitersport is paradressuuramazone Michèle George (49) voor het 2e jaar op een rij verkozen tot Ruiter van het Jaar. Ook vicewereldkampioen Jérôme Guéry en het Belgische team dat de Nations Cup won, vielen in de prijzen.

Ruiter van het Jaar Michèle George dankt die onderscheiding aan twee wereldtitels in de paradressuur (Grand Prix en freestyle).

 

De Prestatie van het Jaar kwam van Jérôme Guéry, die op het WK in Herning (Denemarken) vicewereldkampioen jumping werd met Quel Homme de Hus. Ook Quel Homme werd in de bloemetjes gezet als Paard van het Jaar.

 

Guéry en Quel Homme maakten ook deel uit van het Team van het Jaar, dat de Nations Cup-finale in Barcelona won en België daarmee een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 bezorgde.

 

Rookie van het Jaar Gilles Thomas maakte ook deel uit van het Team van het Jaar, net als Koen Vereecke, Grégory Wathelet en Olivier Philippaerts.

 

De Prijs van de Jury werd gedeeld door Pieter Devos, 2e in de eindstand van de Global Champions Tour, en Wim Vermeir, winnaar van de Wereldbekermanche in Mechelen. 

 

Ingmar Devos kreeg de titel van Personaliteit van het Jaar: hij werd herkozen voor een derde ambtstermijn als voorzitter van de Internationale Paardensportfederatie FEI.

Gerelateerd: