Ga naar de inhoud

Belgische springruiters pakken eindzege in Nations Cup en grijpen olympisch ticket voor Parijs

Wathelet (archieffoto) zal ook in 2024 in Parijs mogen springen.

België heeft voor de derde keer de eindzege in de Nations Cup gepakt, het belangrijkste landentoernooi in de jumpingsport. Het Belgische team (Vereecke, Wathelet, Thomas, Guéry en Philippaerts) bleef foutloos in de finaleronde in Barcelona en grijpt zo het goud, meteen ook goed voor een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

In de finale bleven Koen Vereecke (Kasanova), Gilles Thomas (Calleryama) en Jérôme Guéry (Quel Homme) foutloos, zodat de 4 strafpunten van Gregory Wathelet (Iron Man) het schrapresultaat werden.

 

De Fransen Simon Delestre (Jolly Jumper), Gregory Cotard (Bibici), Julien Epaillard (Caracole) en Kevin Staut (Viking) werden met 8 punten tweede, de Zwitsers Edouard Schmitz (Quno), Pius Schwizer (Vancouver), Martin Fuchs (Conner) en Steve Guerdat (Venard) met eveneens 8 strafpunten derde. 

 

België had zich donderdag, toen met Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond) in de plaats van Wathelet, met een gedeelde derde plaats in de eerste ronde voor de finale geplaatst.   

 

De zege levert België een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs op.

Het is derde keer dat België de Nations Cup wint. Olivier Philippaerts en Gregory Wathelet waren er ook in 2015 al bij, toen in het gezelschap van Jos Lansink en Judy-Ann Melchior. In 2018 zorgden Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jos Verlooy en Nicola Philippaerts voor de tweede Belgische zege.  

Bekijk de oefeningen van Guéry en Vereecke:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.