Ga naar de inhoud

Jérôme Guery kroont zich tot vicewereldkampioen jumping

Jérôme Guery sprong met zijn hengst Quel Homme de Hus naar zilver in de jumping.

In Herning (Denemarken) heeft Jérôme Guery zilver veroverd op de Wereldruiterspelen. Onze landgenoot bleef in de 2 finalerondes in de jumping foutloos en moest enkel de Zweed Henrik von Eckermann voor zich dulden.

Stijlrijk en foutloos, zo werkte Jérôme Guery zijn twee finalerondes vandaag af met zijn 16-jarige hengst Quel Homme de Hus.

Guery kwam als 3e uit de kwalificaties. In de finalerondes moest hij dus hopen dat zijn 2 Zweedse concurrenten Henrik von Eckermann en Jens Fredricson strafpunten verzamelden.

 

Fredricson ging in de fout, Von Eckermann niet. Dat betekent dat Guery met een zilveren plak aan de haal gaat. De wereldtitel is voor de Zweed Von Eckermann.

Als iemand deze zilveren medaille echt verdiend heeft, dan is het Quel Homme. Hij is zo betrouwbaar en competitief.

Jérôme Guery looft zijn hengst

"Deze zilveren medaille op een WK schat ik toch net iets hoger in dan het brons met de ploeg op de Spelen in Tokio", reageerde Guery.

 

"Als jongetje droomde ik van Olympische Spelen en wereldkampioenschappen. Nu kan ik zeggen dat je met hard werken al je dromen kan waarmaken."

 

"En toch nog even meegeven: als iemand deze zilveren medaille echt verdiend heeft, dan is het Quel Homme. Hij is zo betrouwbaar en competitief dat ik vooral voor hem blij ben dat het ons vandaag gelukt is om zilver te pakken op het WK."

 

Jérôme Guery is nog maar de 3e Belg die het individuele WK-podium haalt. Jos Lansink veroverde in 2006 in Aken de wereldtitel met Cavalor Cumano, 4 jaar later deed Philippe Le Jeune hem dat voor in de VS met Vigo d'Arsouilles.

Philippaerts is 2e Belg in de top 10

Met Nicola Philippaerts stond nog een 2e Belg in de finalerondes.

Philippaerts kende pech in de kwalificaties, toen hij telkens in de fout ging bij de laatste hindernis.

 

In de laatste finaleronde stootte Philippaerts met zijn 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Katanga van het Dingeshof nog een balk af. Goed voor de 8e plek.