Ga naar de inhoud

Vete tussen Sweeck en Vanthourenhout bereikt nieuw kookpunt na duw en pirouette: "Sukkelaar!"

 ma 16 januari 2023 19:16
" "
Sweeck en Vanthourenhout gaan ook in de clinch in Otegem.

Nieuw hoofdstuk in de vete tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Daags na de clash op het  BK botsten de twee opnieuw met elkaar in Otegem. Alwéér was er een incident aan de materiaalpost, waarna een zegezekere Sweeck zijn concurrent nog wat provoceerde. "Sukkelaar", snauwde Vanthourenhout hem toe.

Tijd heelt alle wonden. Maar aangezien er tussen het BK en de veldrit in Otegem amper 24 uur zat, waren die duidelijk nog niet helemaal geheeld.

 

Het incident van gisteren - Sweeck voelde zich bekocht nadat hij bij enkele wissels gehinderd werd door de mecanicien van Vanthourenhout - kreeg in West-Vlaanderen zowaar een vervolg.

 

De twee hoofdrolspelers reden in de derde ronde zij-aan-zij richting de wisselzone. Sweeck maakte zich vervolgens breed, waardoor Vanthourenhout (ongewild) de post in geduwd werd.

 

"Sukkelaar", foeterde de Belgisch kampioen richting zijn tegenstander, die zich achteraf van geen kwaad bewust was. "Stond er geen fiets klaar voor Michael?", klonk het tegenover HLN. "Dan zijn ze weer de fout in gegaan, de mecaniciens."

Door het bewuste moment was de veer bij Vanthourenhout gebroken. Sweeck kon onbedreigd naar de zege rijden in Otegem.

 

In (opnieuw) de materiaalpost maakte de winnaar in de laatste ronde nog een provocerende pirouette - een knipoog naar gisteren.

 

Vanthourenhout tegenover HLN: “Ik vind het zielig hoe hij erover doet. Het schijnt dat Laurens in de laatste ronde nog eens is rondgedraaid met zijn fiets in de post. Zoals hij zondag zogezegd door mijn fiets moest doen, heeft hij nu een toertje gemaakt voor mijn mechaniekers. Heel zielig.”


De bondscoach weet wat doen richting het WK...

Gerelateerd: