Stoffel Vandoorne maakt vanaf dit weekend jacht op nieuwe wereldtitel Formule E: "Veel ambitie"

  Stoffel Vandoorne in zijn nieuwe bolide voor het komende Formule E-seizoen.

  Het Formule E-seizoen trekt zich dit weekend opnieuw op gang. Mexico is de 1e halte van het seizoen en Stoffel Vandoorne start er aan het kampioenschap als titelverdediger. "Een leuk gevoel", blikt de Belg vooruit op de website van Formule E.

  Stoffel Vandoorne kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen in een Mercedes, maar heeft in de winter de overstap gemaakt naar DS Penske. Daar vormt hij een tandem met tweevoudig wereldkampioen Formule E Jean-Eric Vergne.

   

  De wintertesten van het team waren veelbelovend en Vandoorne kijkt ernaar uit om zijn titel te verdedigen. "Het is een leuk gevoel om als wereldkampioen aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik ben nog altijd heel trots op wat ik vorig jaar bereikt heb", vertelt Vandoorne.

   

  "Bij DS Penske ben ik terechtgekomen in een team dat zijn strepen al verdiend heeft. Samen met de ervaring die ik de voorbije jaren opgedaan heb, denk ik dat we veel voor elkaar kunnen betekenen."

  Ik hoop dat Jean-Eric en ik onder elkaar kunnen uitvechten wie de wereldkampioen wordt.

  Stoffel Vandoorne

  Vandoorne mikt hoog bij zijn nieuwe team. "We hebben veel ambitie. Ons doel is om mee te strijden voor overwinningen en de wereldtitel. Ik hoop dat we die doelen kunnen waarmaken", klinkt het.

   

  Het koppel Vandoorne-Vergne telt samen 3 wereldtitels. "Samen hebben we al veel gewonnen", beaamt de Belg. "Ik ken Jean-Eric al lang, maar het is de 1e keer dat we samenwerken. Dat gaat voorlopig heel goed. Met onze ervaring kunnen we het team vooruit stuwen."

   

  "Ik hoop dat we onder elkaar kunnen uitvechten wie de wereldkampioen wordt. Dat zou een luxeprobleem zijn voor het team. We blijven hard werken en dan zullen we wel zien."

  stand Formule E
    rijder auto punten
  1. Pascal Wehrlein (Dui) Porsche 68
  2. Jake Dennis (GBr) Avalanche 62
  3. Sébastien Buemi (Zwi) Envision 31
         
  15. Stoffel Vandoorne DS Penske 1
  kalender Formule E 2022
  datum plaats winnaar
  14/01 Mexico City (Mex) Jake Dennis (GBr)
  27/01 Diriyah (SAr) Pascal Wehrlein (Dui)
  28/01 Diriyah (SAr) Pascal Wehrlein (Dui)
  11/02 Hyderabad (Ina)  
  25/02 Kaapstad (ZAf)  
  25/03 Sao Paulo (Bra)  
  22/04 Berlijn (Dui)  
  23/04 Berlijn (Dui)  
  06/05 Monaco (Mon)  
  03/06 Jakarta (Ino)  
  04/06 Jakarta (Ino)  
  24/06 Portland (VS)  
  15/07 Rome (Ita)  
  16/07 Rome (Ita)  
  29/07 Londen (GBr)  
  30/07 Londen (GBr)