Ga naar de inhoud
eindstand superprestige mannen
1. Lars van der Haar (Ned) 104
2. Eli Iserbyt 98
3. Michael Vanthourenhout 91
4. Laurens Sweeck 81
5. Kevin Kuhn  (Zwi) 62
6. Niels Vandeputte 55
7. Tom Pidcock (GBr) 50
8. Wout van Aert 45
9. Quinten Hermans 40
10. Toon Vandebosch 38

Ook Laurens Sweeck sukkelt met zijn rug en schrapt Gullegem

 vr 6 januari 2023 17:02
Laurens Sweeck
Laurens Sweeck zal deze week enkel in Koksijde en Zonhoven gecrost hebben.

Laurens Sweeck (29) zet nog eens de schaar in zijn programma. Morgen past de nummer 4 van de wereld voor de Superprestige-manche van Gullegem, zondag verdedigt hij in Zonhoven wel zijn leidersplaats in de Wereldbeker. De combinatie is te belastend voor zijn rug.

Net als Mathieu van der Poel heeft Laurens Sweeck last van zijn rug. "Ik pas met spijt in het hart voor Gullegem. Ik had er namelijk nog uitzicht op een mooi klassement", zegt de nummer 4 in de Superprestige.

 

"Maar tezelfdertijd mag ik mijn rug niet nog extra belasten in het vooruitzicht van de cross in Zonhoven, 24 uur later. Daar heb ik een leidersplaats in de Wereldbeker te verdedigen."

 

"Na doktersconsultatie en in overleg met de ploeg en de organisatie van de Superprestige, heb ik daarom beslist Gullegem aan mij voorbij te laten gaan."

 

Een verkouden Sweeck schrapte eerder al de crossen van Baal, Loenhout en Herentals. Gisteren ploegde hij naar een 3e plaats in Koksijde, achter Van Aert en Van der Poel.

 

Zondag is hij weer van de partij in de Kuil van Zonhoven, meteen zijn laatste wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap in Lokeren. Drie jaar geleden won Sweeck het BK in Antwerpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: