Ga naar de inhoud
eindstand wereldbeker veldrijden mannen
1. Laurens Sweeck 385 ptn
2. Michael Vanthourenhout 309
3. Eli Iserbyt 290
4. Lars van der Haar (Ned) 265
5. Niels Vandeputte 249
6. Mathieu van der Poel (Ned) 248
7. Kevin Kuhn (Zwi) 195
8. Wout van Aert 170
9. Toon Vandebosch 165
10.
Jens Adams 160

kalender wereldbeker veldrijden

datum cross winnaar winnares
09/10 Waterloo (VS) Iserbyt Van Empel
16/10 Fayetteville (VS) Iserbyt Van Empel
23/10 Tabor (Tsj) Iserbyt Van Empel
30/10 Maasmechelen Sweeck Van Empel
13/11 Beekse Bergen (Ned) Sweeck Van Anrooij
20/11 Overijse Vanthourenhout Pieterse
27/11 Hulst (Ned) Van der Poel Pieterse
04/12 Antwerpen Van der Poel Van Empel
11/12 Dublin (Ier) Van Aert Van Empel
17/12 Val di Sole (Ita) Vanthourenhout Pieterse
26/12 Gavere Van der Poel Van Anrooij
08/01 Zonhoven Van Aert Van Anrooij
22/01 Benidorm (Spa) Van der Poel Van Empel
29/01 Besançon (Fra) Van der Poel Pieterse

Sweeck net op tijd fit voor geliefde zandcrossen en kampioenschappen: "Maar hij is nog niet top"

 wo 4 januari 2023 17:47
Vader Sweeck:"Laurens pikt weer de draad op in Koksijde".
Laurens Sweeck in actie.

Voordat de Grote Drie hun intrede deden in het veld, was het Laurens Sweeck die het mooie weer maakte. Maar in de kerstperiode liep het minder vlot voor Sweeck. In Gavere werd hij nog 6e, in Zolder 8e en in Diegem 11e. Daarna meldde hij zich ziek.  "In Koksijde zal hij er weer bij zijn. Hij heeft nog enkele crossen om zijn topvorm te vinden voor het BK."

De dag na de WB-cross in Val di Sole vertrok Laurens Sweeck op trainingstage met zijn ploeg Crelan-Fristads. "Maar een dag later stond hij op met een stevige verkoudheid", vertelt zijn vader Stefaan Sweeck aan Sporza.

 

"Door die ziekte heeft hij het wat rustiger aan gedaan. Hij had ook vrij veel getraind de periode daarvoor, met twee zware trainingsblokken in 5 weken tijd."

 

In Loenhout, Baal en Herentals gaf de lichtjes zieke Sweeck verstek. "De batterijen waren een beetje op. Maar Laurens pikt morgen de draad weer op in Koksijde."

Het zand zal van veel minder belang zijn, aangezien dat alles heel nat ligt en ze nog veel regen voorspellen. Van een echte zandcross, gaan we waarschijnlijk niet kunnen spreken. 

Stefaan Sweeck (vader van Laurens Sweeck)

Geen (goeie) Sweeck dus tijdens de drukke eindejaarsperiode, maar daar hoopt hij straks op de kampioenschappen van te kunnen profiteren. Misschien de komende dagen al, nu de zandcrossen zich aandienen.

 

"Maar het zand zal van veel minder belang zijn, aangezien alles heel nat ligt en ze nog veel regen voorspellen", zegt vader Sweeck. 


"Van een echte zandcross zullen we in Koksijde dan ook waarschijnlijk niet kunnen spreken. Iedereen die in goede conditie is, zal kunnen volgen."

 

Wat mogen we van dan van Sweeck verwachten? "De dokter verwacht zeker beterschap, maar daarom zal hij nog niet top zijn. Hij heeft nog enkele crossen voor het BK."

"Zondag koerst hij ook in de Wereldbekercross in Zonhoven, waar hij goed stand wil houden om zijn leiderstrui te verdedigen in de Wereldbeker. Daarna zijn alle pijlen gericht op het BK."

Gerelateerd: