Ga naar de inhoud

NFL-speler Damar Hamlin kan weer praten en ademt op zelfstandige basis: "Love you, boys"

 vr 6 januari 2023 19:03
" "
Damar Hamlin kreeg maandag een hartstilstand op het veld.

De American football-familie en heel Amerika halen opgelucht adem. Damar Hamlin kan opnieuw praten en ademen op zelfstandige basis. Dat betekent dat de gezondheidssituatie van de verdediger van de Buffalo Bills snel verbetert. Dat meldde zijn team op basis van medische informatie van het UC Medical Centre.

Maandagavond sloeg het noodlot toe bij Hamlin: hij kreeg tijdens de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals een hartaanval en zakte in elkaar. Na reanimatie werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het was bang afwachten en bidden, maar in de nacht van woensdag op donderdag kwam er een opmerkelijke verbetering. Sindsdien gaat de NFL-speler gestaag vooruit. Afgelopen nacht werd zijn beademingstube verwijderd. "Zijn neurologische functies zijn intact en hij kon praten met zijn familie en behandelend medisch team."

De Buffalo Bills meldden later vandaag zelfs dat Hamlin even deelnam aan een teambijeenkomst op FaceTime. "Ik hou van jullie, jongens", sprak hij zijn ploegmaats toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: