Ga naar de inhoud

Hoop voor gereanimeerde NFL-speler: "Opmerkelijke verbetering in voorbije 24 uur"

 do 5 januari 2023 18:13

Het lijkt de goede kant op te gaan met Damar Hamlin, de American football-speler van de Buffalo Bills die maandag een hartstilstand kreeg tijdens een match. Volgens de behandelende dokters maakte hij "in de voorbije 24 uur een opmerkelijke verbetering" door.

De 24-jarige verdediger werd maandag in het duel bij de Cincinnati Bengals op het veld gereanimeerd, nadat hij een hartstilstand had gekregen na een tackle. Hij werd daarop in een kunstmatig coma gehouden.

Maar sinds vandaag is Hamlin aan het wakker worden, zijn club kwam vandaag met een positief medisch bulletin: "Volgens de dokters van het University of Cincinnati Medical Center heeft Hamlin een opvallende verbetering getoond in de voorbije 24 uur."

"Hoewel zijn toestand kritiek blijft, heeft hij getoond dat hij wellicht neurologisch intact is." Hij opende zijn ogen en kneep in de handen van familieleden, vertelde Hamlins oom aan de journalisten. Er was de vrees dat hij mogelijk een hersentrauma had opgelopen door een gebrek aan zuurstof. 

"Zijn longen blijven herstellen en hij maakt geleidelijk vooruitgang", klonk het nog in het Twitter-statement van de club.

Ploegmaat Kaiir Elam tweette het goede nieuws ook: "Het gaat beter met onze jongen, hij is wakker en toont tekenen van beterschap. Bedankt, God! Laat alstublieft de gebeden komen. All love!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweets van Buffalo Bills:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: