Ga naar de inhoud

Goede doel van NFL-speler Damar Hamlin gaat door dak na diens hartstilstand

 wo 4 januari 2023 17:54

NFL-speler Damar Hamlin van de Bufallo Bills ligt nog altijd in een Amerikaans ziekenhuis na de hartstilstand die hij maandag kreeg. Het incident heeft wel een onverwacht en positief neveneffect. Het geld bij zijn goede doel om kansarmoede te bestrijden, stroomt opeens binnen. 

In december 2020 zette Damar Hamlin een inzamelingsactie op om kansarme kinderen te steunen.

 

Hij wilde vooraf graag 2.500 dollar (2.350 euro) ophalen. Voor zijn hartstilstand maandag had hij in iets meer dan twee jaar 3.000 dollar (2.830 euro) bij elkaar. Dat bedrag groeide de voorbije dagen explosief. 

 

Meer dan 200.000 mensen doneerden intussen en de teller van het goede doel staat momenteel op 5,6 miljoen euro.

 

Hamlin was maandag tijdens een wedstrijd van de Buffalo Bills het slachtoffer van een hartstilstand. Hij werd op het veld gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Hamlin wil met de collecte geld inzamelen voor de aankoop van speelgoed, het vervoer van en naar school en de organisatie van kampen voor kinderen in McKees Rocks (Pennsylvania).

 

"Jullie vrijgevigheid en medeleven betekent alles voor ons", zei de familie van Hamlin in een reactie op GoFundMe. "Als je wil bijdragen aan de gemeenschapsinitiatieven van Damar, dan is dit de plek om dat te doen."  

Gerelateerd: