Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Verloren WK-finale ligt zwaar op de maag van Mbappé: "Zal dat wellicht nooit kunnen verteren"

 do 29 december 2022 08:59
Kylian Mbappé scoorde 3 keer in de WK-finale, maar dat volstond niet voor de wereldtitel.
Kylian Mbappé scoorde 3 keer in de WK-finale, maar dat volstond niet voor de wereldtitel.

10 dagen na de verloren finale tegen Argentinië heeft Kylian Mbappé nog eens teruggeblikt op de gemiste wereldtitel. "Ik heb na de finale lastige uren beleefd", geeft de Fransman toe.

We keren anderhalve week terug in de tijd. Kylian Mbappé scoort 3 keer (2 penalty's) in de knettergekke WK-finale tegen Argentinië.

 

Ook in de strafschoppenreeks vervult de steraanvaller zijn plicht. Maar zijn Franse kameraden zijn minder koelbloedig en Messi en Argentinië mogen een feestje vieren.

 

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik na die finale lastige uren heb beleefd", vertelt Mbappé. "Ik denk dat ik die verloren WK-finale nooit zal kunnen verteren."

Ik had mijn ploegmakkers bij PSG vooraf gezegd dat de club geen gevolgen zou dragen van mijn WK-teleurstelling.

Kylian Mbappé

Vakantie nam de 24-jarige Mbappé niet na het WK. "Ik had voor de WK-finale afgesproken met coach Galtier dat ik - ongeacht het resultaat - meteen zou terugkeren naar het trainingsveld van PSG."

 

En dat heeft geloond, want Mbappé ontpopte zich gisterenavond tot de held van de avond in de Franse competitie. Met een penaltygoal diep in de extra tijd besliste hij de match tegen Straatsburg (2-1).

"Ik had mijn ploegmakkers bij PSG vooraf gezegd dat de club geen gevolgen zou dragen van mijn WK-teleurstelling. PSG en de Franse nationale ploeg zijn 2 verschillende situaties."

Gerelateerd: