Ga naar de inhoud

Liverpool strikt Cody Gakpo en laat de kassa van PSV rinkelen: "Recordtransfer"

Cody Gakpo verzilvert zijn gesmaakt WK in Qatar.

De eerste stevige wintertransfer is nog voor de jaarwisseling in kannen en kruiken: Cody Gakpo trekt naar Anfield. PSV neemt afscheid van de 23-jarige aanvaller, een van de smaakmakers op de Wereldbeker. Een transfersom wordt niet bekendgemaakt, maar PSV meldt dat het om "een recordtransfer" gaat.

Cody Gakpo (23) stond natuurlijk al langer in het notitieboekje van de Europese topclubs, maar de Nederlander gebruikte de Wereldbeker in Qatar met beide handen als uitstalraam. 

 

Gakpo scoorde in elke match van de groepsfase, maar kon met zijn Nederlandse ploegmaats de uitschakeling tegen Argentinië in de kwartfinales niet afwenden.

 

PSV voelde echter dat het zijn goudhaantje niet te lang meer in Eindhoven zou kunnen houden.

 

Onder meer Manchester United snuffelde, maar Liverpool speelde korter op de bal.

 

PSV bevestigt dat het op tweede kerstdag de miljoenendeal heeft afgerond.

 

"Hij vertrekt per direct naar Engeland waar hij de noodzakelijke formaliteiten voor het afronden van de transfer zal ondergaan", klinkt het. 

 

Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom. "Maar dit is een recordtransfer voor PSV", aldus algemeen directeur Marcel Brands.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.