Ga naar de inhoud

Cardiff City krijgt transferverbod omdat het niet wil betalen voor betreurde Emiliano Sala

 za 17 december 2022 21:31
Emiliano Sala kwam in 2019 om bij een vliegtuigcrash.

Cardiff City mag deze winter geen spelers aantrekken. Die straf krijgt de Welshe club omdat het niet wil betalen voor de transfer van Emiliano Sala. De Argentijnse spits kwam in 2019 om het leven toen hij van Frankrijk richting zijn nieuwe club in Engeland vloog.

Cardiff City mag tijdens de komende transferperiode geen spelers aantrekken, zo heeft de club uit Wales bevestigd tegenover de BBC. 

 

Het team uit de Championship wordt daarmee gestraft voor het weigeren van het betalen van het eerste deel van de transfersom voor Emiliano Sala.

 

De Argentijnse voetballer kwam in 2019 om het leven tijdens een vlucht van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. De 28-jarige Argentijn Sala maakte destijds voor 17 miljoen euro de overstap van de Franse club Nantes naar Cardiff City. 

 

Zijn toestel verdween boven het Kanaal van de radar. Het lichaam van Sala is teruggevonden, de stoffelijke resten van de piloot bleken onvindbaar. 

 

Cardiff City moet Nantes 6 miljoen euro betalen voor de overleden aanvaller. Die uitspraak van de wereldvoetbalbond FIFA werd afgelopen zomer bevestigd door het internationaal sporttribunaal TAS. 

 

De clubs probeerden in overleg een oplossing voor de financiële afhandeling te vinden, maar slaagden daar niet in. Nantes stapte vervolgens naar de FIFA.   

 

"We hebben niet betaald en hebben op dit moment ook niet de intentie om dat te gaan doen", aldus Mehmet Dalman, de voorzitter van Cardiff. Zijn club staat twintigste in het Championship.

Gerelateerd: