Doodsoorzaak Emiliano Sala: piloot verloor in slecht weer de controle over het toestel

 vr 13 maart 2020 16:17
Nantes eerde Sala eind januari, exact 1 jaar na zijn dood.

Iets meer dan een jaar nadat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala om het leven kwam bij een vliegtuigcrash kennen we zijn doodsoorzaak. De piloot zou door slechte weersomstandigheden de controle over het toestel verloren hebben bij een te hoge snelheid. 

Op 21 januari was de 28-jarige Sala op weg naar zijn nieuwe werkgever Cardiff City. Hij maakte de overstap van Nantes. Sala zou nooit op zijn bestemming aankomen. Het vliegtuig waarin hij onderweg was, stortte neer in Het Kanaal.

 

Een Brits onderzoeksbureau concludeerde vandaag dat de piloot bij een te hoge snelheid de controle verloor. Hij moest waarschijnlijk door het slechte weer een manoeuvre maken en dat liep niet goed af.