Ga naar de inhoud

Twee topaffiches in kwartfinales Croky Cup: Union-Gent en Genk-Antwerp

De kwartfinales zijn in de midweek van 10-12 januari.

De loting van de kwartfinales van de Beker van België heeft 2 toppers opgeleverd: Union-AA Gent en RC Genk-Antwerp. STVV en KV Mechelen hebben een mooie kans op de halve finale, tegen respectievelijk staartploegen Zulte Waregem en Kortrijk. De kwartfinales zijn in de midweek van 10-12 januari en worden in 1 duel afgewerkt.

Union is de nummer 2 in onze vaderlandse competitie, AA Gent is de bekerhouder en volgt als 5e in de JPL. Genk klopte gisteren Anderlecht en blinkt bovenaan onze competitie als autoritair leider na een 30 op 30.

Antwerp begon ijzersterk aan het seizoen, maar liet de laatste speeldagen van zijn pluimen. Toch parkeert stamnummer 1 op plek 3 in de competitie, gisteren wipte het Standard met een vlotte 4-0.

In de andere 2 kwartfinales staan ploegen uit de rechterkolom. Zulte Waregem (16e) en Kortrijk (17e) staan voorlopig op een degradatieplaats, maar kunnen hun seizoen kleuren in de beker. Voor STVV (10e) en KV Mechelen (11e) loert een plek bij de laatste 4 om de hoek.

Al vergeet Mechelen maar beter niet dat Kortrijk eergisteren ging winnen bij OHL. Zulte Waregem lag er bijna uit tegen Deinze, maar zette een scheve situatie nog recht.  

De halve finales zijn met heen- en terugmatchen op 1-2 februari en 1-2 maart, allebei ook door de week.

De bekerfinale is in het weekend van 1 mei. Dit zijn de slots voor de matchen, de exacte data en uren moeten nog bepaald worden.