Ga naar de inhoud

Stijn Steels zet zoektocht naar nieuwe ploeg en dus zijn carrière stop

 ma 19 december 2022 15:14

Stijn Steels verdwijnt op zijn 33e uit het wielerpeloton. Hij zoekt niet meer naar een nieuwe wielerploeg nadat zijn contract bij Quick Step-Alpha Vinyl niet verlengd werd. "Ik had graag nog wat langer willen rijden, maar het stopt ooit", vertelt hij aan de regionale televisiezender Focus-WTV. 

Stijn Steels kwam vorige maand op de Zesdaagse in Gent al op de eerste dag zwaar ten val. Hij hield er enkele gebroken ribben en wervels aan over. 

 

Het was een streep door de rekening van Steels. Zijn aflopend contract bij Quick Step-Alpha Vinyl werd niet verlengd en door zijn blessure was het niet evident om nog ergens anders onderdak te vinden.

 

Nu staakt hij die zoektocht. Aan de regionale zender vertelt hij dat hij erg trots is op zijn carrière.

 

"Als nieuweling droomde ik ervan prof te worden en dat lukte en dan droomde ik om verder door te groeien", zei hij. "Ik ben redelijk hoog op de berg geraakt. Niet op de absolute top maar ik heb wel jarenlang met de grootste vedetten kunnen rijden en hen kunnen helpen."

 

"Ik had graag nog een beetje langer willen rijden, mocht het gelukt zijn, maar het stopt ooit."   

 

Steels kwam sinds 2020 uit voor Quick-Step. Voordien lag hij onder contract bij Roompot (2019), Veranda's Willems-Crelan (2018), (Top)Sport Vlaanderen-Baloise (2014-2017) en Crelan-Euphony (2013). 

 

De Gentenaar was geen veelwinnaar en zegevierde in enkele kleinere koersen als Dwars door de Vlaamse Ardennen (2015) en de GP de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini (2016). 

Gerelateerd: