Ga naar de inhoud

Stijn Steels zwaait Quick-Step uit: "Wolfpack is niet zomaar een naam, het is echt"

Stijn Steels neemt na drie jaar afscheid van The Wolfpack.

Zijn aflopende contract bij Quick Step-Alpha Vinyl wordt niet verlengd, maar Stijn Steels houdt alleen maar mooie herinneringen over aan zijn drie jaar bij The Wolfpack. "Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt, waar ik met plezier op kan terugblikken", zegt hij in een afscheidsboodschap.

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Na drie jaar bij Quick Step-Alpha Vinyl moet Stijn Steels op zoek naar een nieuwe werkgever. Of de 33-jarige Gentenaar volgend seizoen nog in het peloton zal rondrijden, is niet zeker.

 

In een afscheidsboodschap op de website van de Wolfpack blikt Steels met plezier terug. "Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn drie jaar bij Quick Step-Alpha Vinyl", vertelt hij. 

 

"Toen ik nog een kind was, was ik al fan van dit team en ging ik met mijn vlag supporteren. Je kan dus wel voorstellen hoe het was toen ik een telefoontje kreeg met de vraag of ik bij het team wou komen. Ik was in de zevende hemel en heb het voorstel meteen aanvaard."

 

Door de coronapandemie miste Steels enkele belangrijke races, "maar ik heb ook zoveel mooie momenten meegemaakt, waar ik met plezier op kan terugblikken", zegt hij. 

 

"In de Ronde van Valencia in 2020 was Fabio (Jakobsen) ontgoocheld dat hij een sprint met enkele centimeters verschil had verloren. Hij was toen mijn ploegmaat en we hebben er 's avonds lang over gepraat. De volgende dag kweet het team zich perfect van zijn taak en won hij. Dat was een prachtig moment."

Tijdens mijn drie jaar bij The Wolfpack kon ik echt zien dat de mentaliteit en vriendelijke sfeer de factoren zijn die dit team een van de beste maken om voor te rijden.

Stijn Steels

De Wolfpack heeft dan ook het hart van Steels gestolen. "Het is niet zomaar een naam, het is echt. Dat kon ik meermaals zien", vertelt hij.

 

Toen hij vorige maand op de Zesdaagse in Gent al op de eerste dag zwaar viel, kreeg hij meteen veel berichtjes van zijn ploegmaats. "Ze waren oprecht geïnteresseerd in hoe het met mij ging. Ik voelde meteen weer wat het betekent om bij dit team te horen."

 

"Ik vind het jammer dat het voorbij is, maar ik ben blij dat ik veel vrienden kon maken. Ik heb alles gegeven en wil ook iedereen bedanken."

 

"Tijdens mijn drie jaar bij The Wolfpack kon ik echt zien dat de mentaliteit en vriendelijke sfeer de factoren zijn die dit team een van de beste maken om voor te rijden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.