Wielertransfers: Bonnamour vindt toch nog AG2R-truitje onder de kerstboom

  Franck Bonnamour.

  Met het nieuwe jaar voor de deur doen wielerteams hun laatste zaakjes op de transfermarkt. Op deze pagina verzamelen we alle belangrijke transfers in wielerland.

  wielertransfers

  spinner
  1. 11 uur 17. Liefde tussen Bonnamour en AG2R. AG2R-Citroën heeft Franck Bonnamour (27) op de valreep aan zijn kern toegevoegd. De Fransman lag onder contract bij B&B Hotels, maar die ploeg doofde uit als een nachtkaars. Bonnamour, de meest strijdlustige renner van de Tour in 2021, vindt toch nog onderdak bij AG2R-Citroën. Hij tekende er voor 2 jaar. "Het was een doel in mijn carrière om in de WorldTour te rijden", jubelt Bonnamour. "Ik wil op de afspraak zijn in de belangrijkste koersen en wil de leiders helpen. Dit is een geweldige uitdaging." .
  2. 04-01-2023.
  3. 10 uur 54. Israel-Premier Tech vist Nick Schultz op. Nick Schultz heeft eindelijk een ploeg voor 2023. De 28-jarige Australiër ondertekende een contract bij Israel-Premier Tech. Hij komt over van Team BikeExchange-Jayco, waar hij na 4 jaar moest vertrekken. Hij leek lange tijd onderdak te vinden bij het Franse B&B Hotels-KTM, maar die ploeg kreeg haar budget niet rond. Israel-Premier Tech springt nu in de dans. Schultz werd dit jaar 2e in de 10e rit in de Tour de France. Hij moest in een sprint met zijn tweeën de Deen Magnus Cort laten voorgaan. In het eindklassement van zijn eerste Tour werd hij 22e. Schultz won als prof tot dusver 2 wedstrijden: een rit in de Herald Sun Tour in 2019 en een etappe in de Ronde van Tsjechië in 2021. Bij Israel-Premier Tech, dat dit seizoen degradeerde uit de WorldTour, wordt hij ploeggenoot van de Belgen Ben Hermans, Jens Reynders, Dylan Teuns, Tom Van Asbroeck en Sep Vanmarcke. .
  4. 23-12-2022.
  5. 16 uur 03. Alpecin-Deceuninck haalt jonge Fransman Axel Laurance. Alpecin-Deceuninck heeft een renner gevonden in de uitverkoop van B&B Hotels. De 21-jarige Fransman Axel Laurance gaat vanaf 1 januari 2023 aan de slag bij de opleidingsploeg. "Ik ben uiterst trots. Ik ben ervan overtuigd dat ik me verder kan ontwikkelen als renner binnen de opleiding en zo naar de beste versie van mezelf kan doorgroeien. Dit wordt zonder meer een mooi verhaal", meldt Laurance. De jonge Fransman schitterde dit seizoen onder andere in de Bretagne Classic-Ouest France (1.UWT) in Plouay, waarin hij tweede werd na Wout van Aert. Zijn huidig team B&B Hotels houdt op te bestaan. .
  6. 16 uur 02.
  7. 18-12-2022.
  8. 21 uur 47. Italiaanse Zwift-kampioen krijgt contract bij Alpecin-Deceuninck. De 25-jarige Italiaan Luca Vergallito heeft een profcontract ondertekend bij Alpecin-Deceuninck, zo bevestigt de ploeg zaterdag. Hij maakte naam als winnaar van de GoZwift Academie, het interactieve platform waarop amateurrenners zich kunnen bewijzen. "Profatleet worden is altijd mijn persoonlijk doel geweest en wielrennen zit in mijn hart sinds ik klein ben", legt hij uit. "Ik weet dat er veel werk op de plank ligt maar ik ben er klaar voor en zal mijn best doen. Ik ben Alpecin-Deceuninck en Zwift heel dankbaar dat ik zo'n kans krijg. Ik zal alles geven om hun gelijk te bewijzen." Bij Alpecin-Deceuninck, dat in 2023 toetreedt tot de WorldTour, wordt Vergallito ploegmaat van onder meer Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen en Quinten Hermans. .
  9. 17-12-2022.
  10. 13 uur 51. Intermarché-Wanty-Gobert vist Bonifazio op. Intermarché-Wanty-Gobert heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Niccolo Bonifazio. De 29-jarige sprinter maakt de overstap van het Franse TotalEnergies. Bonifazio won in zijn carrière al 21 profwedstrijden. Dit seizoen kon de Italiaan enkel een rit in de Route d'Occitanie bijschrijven. De voorgaande jaren trof hij raak in onder meer de GP Jef Scherens (2019 en 2021) en etappes in Parijs-Nice (2020), de Ronde van Polen (2016) en de Saudi Tour (2020). Hij behaalde ereplaatsen in Milaan-Sanremo (5e in 2015) en de Scheldeprijs (2e in 2020). Intermarché-Wanty-Gobert kondigt Bonifazio op sociale media aan als "een renner die extra ervaring brengt aan de sprinttrein". Met Biniam Girmay en Gerben Thijssen liggen er nog enkele snelle mannen onder contract bij het Waalse WorldTour-team. Bonifazio reed de voorbije 4 jaar voor TotalEnergies. Voordien was hij ook aan de slag bij Lampre-Merida (2014-2015), Trek-Segafredo (2016) en Bahrain-Merida (2017-2018). .
  11. 14-12-2022.
  12. 10 uur 44. Mozzato vervolledigt selectie van Arkea-Samsic. Na het opdoeken van B&B Hotels heeft Luca Mozzato snel een nieuwe werkgever gevonden. Arkéa-Samsic gooit de 24-jarige Italiaan een reddingsboei toe en daarmee heeft het Franse team zijn selectie voor 2023 compleet. Mozzato houdt van het eendaagswerk in Vlaanderen en beschikt ook over een snel eindschot. "Dit is een heel mooie kans na de onzekere weken door de situatie bij B&B", zegt Mozzato. "Ik wil bij Arkéa-Samsic graag mijn eerste profzege behalen, maar ik kan me natuurlijk ook wegcijferen voor andere sprinters binnen het team." Mozzato was bij B&B Hotels een grote puntenpakker met tal van ereplaatsen vorig seizoen: 2e in de Tro-Bro Léon, 2e in de Marcel Kint Classic, 3e in de Ronde van de Vendée, 4e in Isbergues, 4e in Koolskamp Koers, 5e in Parijs-Tours en 6e in de Tour-etappe naar Calais. .
  13. 12-12-2022.
  14. 16 uur 35. Arkéa-Samsic haalt Ponomar binnen. De Oekraïner Andrej Ponomar is de nieuweste aanwinst van Arkéa-Samsic. De 20-jarige Ponomar verdedigde de voorbije 2 seizoenen de kleuren van Drone Hopper-Androni Giocattoli, maar dat team moet volgend jaar een stapje terugzetten door financiële problemen. Ponomar is een toptalent. 3 jaar geleden werd hij Europees kampioen op de weg bij de junioren. De Oekraïner reed op zijn 18e de Giro uit en zat toen 3 keer in de lange vlucht. "Ik hoop dat ik vanaf volgend jaar wedstrijden kan winnen bij de profs. Geen WorldTour-wedstrijden, dat is nog te hoog gegrepen", zegt Ponomar, die zichzelf omschrijft als een klimmer-puncher-rouleur. "Ik ben goed op beklimmingen van 7 à 10 kilometer. Ik kan ook mijn plan trekken in het tijdrijden. Dat geeft opties voor rittenkoersen." .
  15. 09-12-2022.
  16. 12 uur 24. Sinkeldam naar Alpecin-Deceuninck. Alpecin-Deceuninck heeft maandag de komst van Ramon Sinkeldam aangekondigd. De 33-jarige Nederlander maakt de overstap van Groupama-FDJ en ondertekende een contract voor 2 seizoenen bij het team van kopman Mathieu van der Poel. Alpecin-Deceuninck schuift volgend jaar door naar de WorldTour. Sinkeldam reed de voorbije 5 seizoenen in Franse loondienst. Hij leek lange tijd ook in Frankrijk te blijven. De sprintloods werd in verband gebracht met het Franse B&B Hotels van manager Jérôme Pineau. Die kreeg zijn financiering voor volgend jaar nog niet in orde. "Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het is de waarheid: ik ben enorm blij met deze mogelijkheid", zegt Sinkeldam op de website van Alpecin-Deceuninck. "Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Ik ben supergemotiveerd om deel uit te gaan maken van de Alpecin-Deceuninck-sprinttrein en om mijn ervaringen te gaan delen met de andere jongens." Sinkeldam, die Nederlands kampioen op de weg werd in 2017, zal bij Alpecin-Deceuninck de sprint moeten gaan aantrekken voor Jasper Philipsen. .
  17. 05-12-2022.
  18. 14 uur 02. Astana legt beloftekampioen langer vast. Yevgeniy Fedorov heeft een contractverlenging tot en met 2024 getekend bij Astana. De Kazach blijft zo nog wat langer bij het team dat hem zijn eerste profcontract aanbood. Fedorov zijn grootste succes kwam er afgelopen september op het WK in Wollongong. Daar reed hij naar de wereldtitel bij de beloften. .
  19. 14 uur 01.
  20. 25-11-2022.
  21. 11 uur 48. Twee nieuwe gezichten bij Lotto-Dstny. Lotto Soudal, vanaf 1 januari Lotto Dstny, heeft woensdag 2 versterkingen voor komend seizoen aangekondigd. De Duitser Johannes Adamietz ondertekende een contract voor 2 seizoenen, de Argentijn Eduardo Sepulveda zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor 1 seizoen. De 24-jarige Adamietz maakt komend seizoen zijn profdebuut. Hij komt over van het continentale team Saris Rouvy Sauerland en reed zich het voorbije seizoen in de kijker in de Ronde van Duitsland en Sibiu Tour. Sepulveda (31) maakt de overstap van het Italiaanse procontinentale team Drone Hopper-Androni Giocattoli. Eerder in zijn carrière reed hij ook 3 seizoenen voor Movistar. De Argentijn won in het voorbije seizoen nog een rit in de Ronde van Turkije .
  22. 23-11-2022.
  23. 10 uur 51. Astana versterkt selectie met BORA-sprinter Martin Laas. De Est Martin Laas stapt over van BORA-hansgrohe naar Astana. De 29-jarige sprinter tekent voor 1 jaar. Laas begon in 2022 met een tweede plaats in de openingsrit van de Saudi Tour achter Caleb Ewan. In de Baltic Chain Tour in eigen land mocht hij afgelopen zomer 2 keer juichen. In 2021 stond Laas op het podium van het Kampioenschap van Vlaanderen, traditioneel een spurterskoers. In Koolskamp eindigde hij derde na winnaar Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen. Laas won in 2021 ook een rit in de Arctic Race in Noorwegen en in de Ronde van Estland. In 2020 was hij 2 keer de beste in de Ronde van Slovakije. .
  24. 19-11-2022.