Ga naar de inhoud

Astana houdt beloftewereldkampioen Fedorov tot eind 2024 in de ploeg

De Kazak Jevgeni Fedorov heeft een nieuw contract gekregen van zijn ploeg Astana. De 22-jarige renner tekent bij tot eind 2024. Fedorov debuteerde in 2021 in de WorldTour en blonk dit jaar vooral uit op het WK in Australië. Daar pakte hij de regenboogtrui bij de beloften.

Bij de profs is de erelijst van Fedorov nog blanco na twee seizoenen. Hij reed dit jaar bijvoorbeeld de Vuelta, die gewonnen werd door leeftijdsgenoot Remco Evenepoel. Het was voor Fedorov zijn eerste grote ronde en die sloot hij af op een anonieme 123e plaats.

 

Aansluitend pakte de Kazach wel uit op het WK voor beloften, waar hij in het Australische Wollongong de regenboogtrui op de weg veroverde. In het voorjaar won Fedorov de Aziatische titel in het tijdrijden.   

 

"Ik moet nog hard werken en ben blij dat ik voor Astana kan blijven uitkomen", zegt hij. "Ik voel mij hier comfortabel, word goed ondersteund. Ik kijk uit naar komend seizoen met hopelijk een eerste profzege."