Ga naar de inhoud

Luis Enrique niet langer Spaanse bondscoach na WK-debacle, jeugdtrainer volgt hem op

 do 8 december 2022 12:46

Luis Enrique is niet langer de bondscoach van Spanje. De Spaanse voetbalbond schuift de trainer opzij na de teleurstelling in Qatar. Marokko won verrassend van de Spanjaarden na penalty's. Het teken voor de bond "om een nieuw project aan te gaan".

"De coach slaagde erin om het nationale team sinds zijn komst in 2018 een nieuwe impuls te geven door een generatiewisseling door te voeren in het team", klinkt het in een statement. 

 

"Luis Enrique kwalificeerde zich voor twee Final Four van de UEFA Nations League en bereikte de halve finale van Euro 2020. Dat met zijn eigen stempel en stijl."

 

De bond bedankt Enrique voor bewezen diensten, maar gaat op zoek naar iemand die "een nieuw project moet starten met het Spaanse elftal". 

 

"De coach verdient de liefde en bewondering van zijn medewerkers in het nationale team en van de hele federatie, die voor altijd zijn thuis zal zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jeugdcoach De la Fuente is opvolger

Na het ontslag van Luis Enrique, maakt de Spaanse voetbalbond meteen de opvolger bekend: naamgenoot Luis de la Fuente. De voormalige beloftecoach van de Spaanse nationale ploeg.

 

"Hij presteert sinds zijn komst succesvol in de lagere categorieën van het nationale team. In 2015 werd hij met de U19 Europees kampioen. In 2018 was hij een goudenmedaillewinnaar op de Mediterrane Spelen met de U18."

 

"Vervolgens werd hij in juli 2018 benoemd tot U21-coach. Een jaar later, in 2019, werd hij met de beloften Europees kampioen in Italië. De coach is ook een Olympisch zilverenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen van Tokio 2020."

 

Aan ervaring bij de Spaanse jeugd geen gebrek. Afwachten of jongens als Pedri (20) en Gavi (18) floreren onder De la Fuente.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: