Ga naar de inhoud

Spaanse pers treurend om zelfde demonen: "Spelers beginnen met angst aan penalty's"

 di 6 december 2022 20:06
Spanje baalt na een zoveelste exit na strafschoppen.

Een nieuw Spaans strafschoppendrama op een groot toernooi. Voor de 4e keer in de 10 meest recente WK's vloog Spanje eruit na penalty's. De Spaanse pers is dan ook vernietigend voor Luis Enrique en zijn groep, vooral over het geleverde spel.

Bij Marca vielen ze nog nét niet in slaap tijdens de wedstrijd tegen Marokko, waar Spanje "terugviel in de oude gewoonte van eindeloos passen zonder tot een schot te komen." 

 

"Als het een handbalwedstrijd zou zijn, dan had de scheidsrechter een overtreding gefloten voor passief spel. Spanje speelde van links naar rechts aan een slakkentempo, zonder enige durf." 

Als het een handbalwedstrijd zou zijn, dan had de scheidsrechter een overtreding gefloten voor passief spel.

Marca

Ook de strafschoppenreeks kwam aan bod. "Vroeg of laat weet je dat die er komt op een WK. De spelers begonnen er echter aan met angst. Zo werd het een monumentale dreun."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het Spanje van de duizenden passen" dat niet kan scoren

AS had het "over de grofheid van het voetbal dat Sarabia 2 keer de paal trof." Eerst in het ultieme slot van de verlengingen, daarna in de eerste penalty van de strafschoppenreeks. 

 

Bovenal was er ergernis over "het Spanje van de duizenden passen, dat nog maar eens tegen de muur van de strafschoppen botste."


"Het grote fiasco van Spanje", zo kopte El Mundo. Het zag wel dat "Spanje 120 minuten lang dominant was tegen een tegenstander die veel minder was."

 

"Maar het kwam toch tot strafschoppen, waar de Spanjaarden doodsbang voor waren en ten onder in gingen. De Spaanse bond staat nu voor de beslissing of het door wil gaan met Enrique én of hij zelf nog verder wil gaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: