Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Risicovolle wissels ontploffen niet in het gezicht van Kroatië: "Dacht bondscoach al aan kwartfinales?"

 ma 5 december 2022 19:00

Japan-Kroatië heeft een epiloog met strafschoppen gekregen, uiteraard met de traditionele portie drama. Bij winnaar Kroatië stopte doelman Dominik Livakovic 3 pingels. Onze analisten gooiden ook met bloemetjes naar de Kroatische bondscoach. 

"Op basis van het spel mocht er geen winnaar zijn, maar ervaring heeft de doorslag gegeven", vertelde Arnar Vidarsson na de Kroatische kwalificatie.

 

Nochtans werden de sterkhouders zoals Luka Modric, Matteo Kovacic en Ivan Perisic nog voor de strafschoppenserie gewisseld.

 

"Misschien waren zij niet de penaltynemers. De beste spelers zijn niet altijd de beste strafschopmannen. Verdedigers zijn vaak rustiger, creatieve spelers kiezen misschien te veel voor tierlantijntjes", vulde Dennis van Wijk aan.

 

"Ik geef een compliment aan bondscoach Zlatko Dalic", zei zijn collega van IJsland. "Ik denk dat hij met die wissels al verder dacht: je hebt hen ook nodig in de kwartfinales."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liefst 3 Japanse penalty's werden gestopt door Dominik Livakovic. Waren ze slecht getrapt of goed gepakt?

 

"De eerste was echt slecht, bij de andere twee moet je krediet geven aan de doelman die ze gaat halen. Van ver, diep in de hoek."

 

"Je moet rustig blijven", vertelde Vidarsson nog over de ideale penalty. "Je moet een duidelijk plan hebben in je hoofd en je mag niet twijfelen tijdens je aanloop. Dat zijn moeilijke minuten."

Kroatische keeper: "Niet elke strafschop was goed getrapt"

"Dit is het mooiste moment in mijn carrière", jubelde de 27-jarige matchwinnaar Dominik Livakovic. 

 

"We hadden hun penaltyspecialisten goed geanalyseerd en dat heeft geloond. Niet elke elfmeter was ook even goed getrapt."

 

"We hebben een moeilijke wedstrijd beleefd tegen de Japanners, maar godzijdank is het goed afgelopen."

Gerelateerd: