Ga naar de inhoud

Bondscoach Kroatië na Canadese uitspraak: "Geen teken van respect"

De Kroatische pers gooide nog wat olie op het vuur.

Nog voor ze een voet op het veld gezet hebben, zit het er al bovenarms op tussen de bondscoaches van Kroatië en Canada. Een uitspraak van John Herdman zet kwaad bloed bij zijn collega Zlatko Dalic. 

Canada kreeg eerder deze week niet waar het recht op had tegen de Rode Duivels.

 

Na het laatste fluitsignaal liet John Herdman, de bondscoach van Canada, zijn hoofd niet hangen.

 

"Ik heb mijn spelers gezegd dat ze hun plaats hebben op dit WK. En nu zullen we Kroatië naaien", pepte hij zijn groep op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Morgen spelen beide groepsgenoten van de Rode Duivels om 17 u tegen elkaar en de uitspraak van Herdman heeft het Kroatische kamp uiteraard bereikt.

 

Het Kroatische dagblad 24 Sata plaatste een fotomontage van Herdman op zijn voorpagina, met een groot esdoornblad op zijn mond en een kleiner dat zijn geslachtsdeel bedekt. 

 

"Je hebt de mond, maar heb je ook de ballen?", was de titel enkele dagen geleden.

We respecteren iedereen en we verwachten dat onze tegenstanders ons ook respecteren. Dit woordgebruik is geen teken van respect.

Zlatko Dalic over zijn Canadese collega

Zlatko Dalic, de selectieheer van Kroatië, kwam vandaag nog eens terug op het ophefmakende interview.

 

"De Kroatische ploeg verdient meer respect van iedereen", vertelde Dalic, die zijn team op de eerste speeldag 0-0 zag gelijkspelen tegen Marokko. 

 

"We hebben twee WK-medailles behaald sinds 1998. We zijn de vicewereldkampioen."

 

"We respecteren iedereen en we verwachten dat onze tegenstanders ons ook respecteren. Dit woordgebruik is geen teken van respect."

 

Ivan Perisic was het eens met zijn coach. "Ik steun onze coach en kan niet wachten op het begin van de match."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.