Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Bizar: Marokkaanse doelman Bono wordt nog tussen volkslied en aftrap gewisseld

 zo 27 november 2022 14:24
Bono en Munir
Links Bono tijdens de volksliederen, rechts Munir op de ploegfoto.

Verrassing bij Marokko toen Munir Mohamedi tijdens de ploegfoto plots opdook. Vreemd, want tijdens de volksliederen stond Yassine "Bono" Bounou nog gewoon op het veld. Een reden voor de last minute wissel werd pas na de match gegeven: Bono voelde zich plots onwel.

Geen twijfel mogelijk in de pikorde der doelmannen bij Marokko: Yassine "Bono" Bounou toonde zich de voorbij jaren een betrouwbaar sluitstuk bij Sevilla, terwijl zijn doublure Munir Mohamedi een veel bescheidener parcours aflegde en nu in Saudi-Arabië actief is.

 

Bono tekende tegen België ook gewoon present bij Marokko toen de volksliederen werden afgespeeld. Maar toen al werd duidelijk dat er iets niet helemaal in de haak was met de Marokkaanse nummer 1.

 

Op beelden, die niet tijdens de live-uitzending vertoond werden, zie je hoe Bono vervolgens aan zijn bondscoach duidelijk maakt dat het niet zal lukken. Met zijn vingers maakt hij een gebaar dat op duizeligheid wees, iets wat na de match werd bevestigd.

 

In allerijl moest zo reservedoelman Munir opgetrommeld, die Bono eerst verving op de ploegfoto - waardoor Eden Hazard een hele tijd moest wachten bij de toss - en vervolgens ook effectief tussen de palen. Een wissel tussen het volkslied en de ploegfoto: zelden gezien.

 

"Het gaat al heel wat beter met hem", vertelde teamarts Abderrazak Hefti na het laatste fluitsignaal. "Hij zal kunnen spelen tegen Canada."

Gerelateerd: