Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Blutsen en builen in de ruggengraat van les Bleus, maar is uitvallen Benzema geluk bij ongeluk?

 zo 20 november 2022 00:27

Een oude wijsheid luidt: ken uw vijanden. Onder dat motto fileren wij de grote concurrenten van de Rode Duivels voor de wereldtitel in Qatar. Wat zijn bij hen de grote thema's? Wie moeten we in de gaten houden? En wat verwachten de experts? Vandaag aan de beurt: titelverdediger Frankrijk.

Het zou een spelletje "Zoek de Verschillen" kunnen zijn.

 

Vier jaar na de wereldtitel is niet alles, maar toch significant veel veranderd bij de Franse nationale ploeg.

 

Cruciaal als buffer voor de defensie was toen het middenveld. Maar Kanté en Pogba? Nu allebei geblesseerd.

 

Dat duo is overigens niet het enige dat meegezogen werd in de blessuregolf bij Les Bleus. Ook rond de fitheid van Varane zijn twijfels. Vervelend aangezien Kimpembe eerder al afhaakte met een letsel.

 

En dan viel op de vooravond van het WK ook nog Gouden Bal-spits Karim Benzema uit met een dijblessure.

Mon dieu...

 

Dat zijn wel heel veel blutsen en builen in de ruggengraat van de typeploeg. Frankrijk moet daarom hopen dat aanstormende talenten zoals Tchouaméni, Camavinga, Fofana en Konaté er meteen zullen staan op het allerhoogste toneel.

 

Bij grote vedette Mbappé wéten we dat dat het geval is. Voor hem is het uitvallen van Benzema vreemd genoeg misschien een geluk bij een ongeluk.

Op het EK bleek de chemie tussen de twee toch niet geweldig. Door de afwezigheid van de Gouden bal zal Deschamps nu wellicht toch één linie hebben die er hetzelfde uitziet als in het gezegende jaar 2018 met Mbappé, Griezmann en Giroud.

 

Nog dit: een wereldkampioen kon zichzelf al 60 jaar niet meer opvolgen.

De man op de voorpagina's

Bondscoach Didier Deschamps verdeelt, maar heerst hij ook nog na het WK?

 

De man die Frankrijk de wereldtitel bezorgde, ziet nu zijn land opgedeeld in twee groepen. Een deel van de Franse supporters wil enkel de trofee zien terugkeren naar "vertrouwde grond", ongeacht de schoonheid van het voetbal.

 

Anderen zijn minder fan van de conservatieve speelstijl van Deschamps zijn elftal. Zij hunkeren stiekem - maar zeker niet te luid - naar sportief falen. Als de wereldtitel niet volgt, moet de bondscoach gaan en krijgen ze opnieuw aanvallend voetbal te zien bij Les Bleus.

 

Resultaten halen is net datgene waarvoor Deschamps bekend stond... Tot de afgelopen Nations League-campagne. In een groep met Oostenrijk, Kroatië en Denemarken kon Frankrijk maar net zijn vel redden met 5 op 18. 

 

De voorpagina's zullen snel duidelijkheid geven over de toekomst van de Franse bondscoach.

Didier Deschamps
Alles of niets voor Didier Deschamps.

Het talent dat u nog niet kent

21 jaar en nu al een vaste waarde bij de leider in de Premier League. William Saliba groeit in een rotvaart naar zijn hoogste niveau toe.

 

In de helft van zijn Premier League-optredens hield de boomlange verdediger de nul. Zelf scoort hij ook nog eens punten bij de fans met zijn scherpe defensieve acties, goals (2) en een assist.

 

De Gunners-aanhang is zo weg van de jonge Fransman, dat ze een - weinig ingewikkeld, maar aanstekelijk - lied voor hem maakten. Op de tonen van "Tequila" van The Champs kirt het Emirates van plezier. 

Wist je dit al?

De soap rond de broers Pogba verraste afgelopen zomer vriend en vijand. Mathias verweet Paul dat hij naar een toverdokter stapte om sterspeler Kylian Mbappé te blesseren. 

 

Een bizar verhaal dat de Franse international met klem ontkende. Paul Pogba gaf niet veel later toe dat hij een beroep deed op de dokter, maar dat was om een humanitaire organisatie die kinderen redt, te helpen. 

 

Mbappé? Die kon er smakelijk om lachen. De aanvaller van PSG gelooft het woord van zijn "vriend en collega" boven dat van Mathias en de media. Al zal de "vloek van Pogba" om de hoek loeren wanneer het foutloopt bij Frankrijk.

De voodoo-saga van de Pogba's:

Wat is de prognose van de lokale kenner?

Adrien Candau - journalist bij So Foot

 

"Iedereen is er het over eens dat we individueel heel goede spelers hebben, samen met Brazilië de beste van heel het WK, denk ik. Maar we weten niet goed tot wat het collectief in staat is." 


"De laatste wedstrijden waren niet goed. Het vorige WK was duidelijk, daar speelde Deschamps met 4 verdedigers. Nu verandert hij veel van 4 naar 3 verdedigers en weer terug. Tactisch is er nog wel wat onduidelijkheid dus, we weten niet wat te verwachten op dat vlak."

Als we de defensieve organisatie weer op orde krijgen, kan dat onze kracht worden om weer ver raken.

"We denken toch dat hij het op dezelfde manier als 4 jaar geleden gaat aanpakken: met een defensieve organisatie en dan de snelheid van Mbappé gebruiken op de counter."

 

"Er zijn natuurlijk veel blessures. Daardoor zal het middenveld met Tchouaméni, Rabiot en misschien Fofana creativiteit tekort komen, denk ik. Al zijn het wel goede spelers."

 

"Als we de defensieve organisatie weer op orde krijgen zoals in 2018, kan dat onze kracht worden om weer ver raken."

Hoe ziet de verwachte basiself eruit?

*Indien Varane niet tijdig fit raakt voor de eerste groepswedstrijd(en), zijn Upamecano en Koundé zijn mogelijke vervangers.

Resultaten laatste 5 matchen

  • Denemarken - Frankrijk: 2-0 (Nations League)
  • Frankrijk - Oostenrijk: 2-0 (Nations League)
  • Frankrijk - Kroatië: 0-1 (Nations League)
  • Oostenrijk - Frankrijk: 1-1 (Nations League)
  • Kroatië - Frankrijk: 1-1 (Nations League)

De groepsduels van Frankrijk

FIFA Wereldkampioenschap
Frankrijk
einde
4-1
Australië
FIFA Wereldkampioenschap
Frankrijk
einde
2-1
Denemarken
FIFA Wereldkampioenschap
Tunesië
einde
1-0
Frankrijk
Lees de andere analyses: