Ga naar de inhoud

Milan-trainer Pioli verwacht meer van De Ketelaere: "Bij Milan moet je elke dag beter doen dan je concurrent"

Charles De Ketelaere

Na de wittebroodsweken beleeft Charles De Ketelaere zijn eerste moeilijke momenten bij Milan. Dat uitgerekend Brahim Diaz de grote uitblinker was tegen Monza zette de vormdip extra in de schijnwerpers en dus moest trainer Stefano Pioli vragen over de Belg beantwoorden.

Milan nam zaterdag vlot de maat van Monza. Voor de rust had Brahim Diaz al twee keer gescoord. De huurling van Real speelde in de rug van Divock Origi een sterke partij en bevestigde daarmee dat zijn trainer gelijk had om hem de voorkeur te geven op Charles De Ketelaere.


De jonge Belg kwam na 53 minuten wel in de plaats van Diaz, maar maakte geen al te beste indruk. La Gazzetta dello Sport beschrijft de houding van De Ketelaere vandaag als "onderdanig" en merkte op dat De Ketelaere na de wedstrijd niet deelnam aan de viering met zijn ploegmaats.


Pioli kreeg na de wedstrijd vragen over De Ketelaere en draaide in zijn antwoorden niet rond de pot, zonder De Ketelaere aan te vallen. 

De Ketelaere moet meer doen. En dat weet hij zelf, maar hij wil slagen en dat telt.

"Charles heeft de kwaliteit om invloed te hebben op ons aanvalspel", zei Pioli. 

 

"Maar Charles moet meer doen. Dat weet hij zelf. Het is een proces dat tijd vraagt, maar Charles wil slagen en dat telt." 

 

"Bij een club als Milan moet je absoluut concurrentie aanvaarden en moet je elke dag beter doen dan je concurrent om de trainer te overtuigen."

 

Die concurrent, Diaz, kreeg lof van Pioli. "Als hij helemaal fit is, dan zie je dat tegenstanders moeite hebben om Diaz af te stoppen. Maar hij heeft gesukkeld met spiervermoeidheid."

 

Pioli zalfde ook. "Laat ons wel niet vergeten dat Diaz al drie jaar bij ons speelt. De Ketelaere is hier nog maar een paar maanden. Charles moet in zichzelf geloven om zijn volle potentieel te gebruiken. Hij is intelligent en weet hoe goed hij is, maar het is een proces en hij zal goede en slechte matchen spelen om er te geraken."  

 

Wat zou Roberto Martinez denken van de situatie van de Ketelaere? Hij sprak voor de zomermercato over de risico's die een transfer inhouden enkele maanden voor het begin van het WK. Over exact een maand spelen de Rode Duivels hun eerste groepsmatch tegen Canada.

Pioli: "Origi is een geweldige spits"

Stefano Pioli sprak na de wedstrijd ook over Divock Origi. Hij was bijzonder blij met de prestatie van zijn spits. "Hij is een geweldige aanvaller. Origi is heel compleet als speler. We hebben hem erg gemist en moesten Giroud heel veel laten spelen."

 

"Origi gaat diep, beweegt, is fysiek sterk en wint veel duels. Ik ben zeker dat deze prestatie en zijn goal hem veel enthousiasme zullen geven."