Ga naar de inhoud

BEKIJK - Eindelijk mag de tong uit de mond: Dries Mertens scoort eerste goal voor Galatasaray

 zo 23 oktober 2022 19:47

Na 9 wedstrijden was het eindelijk raak. Dries Mertens scoorde zondagavond zijn eerste doelpunt voor Galatasaray. Tegen Alanyaspor rondde de Rode Duivel een heerlijkse assist van Mauro Icardi perfect af. En zo mocht Mertens de tong nog eens uit de mond halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo vurig de ontvangst voor Dries Mertens in Istanboel was, zo koeltjes begon de Rode Duivel sportief. Na negen matchen - waarvan toch 7 basisplaatsen - stond de teller van de aanvaller nog op nul goals.

 

Zondagavond maakte Mertens een einde aan die doelpuntendroogte. Na 11 minuten opende hij de score tegen middenmotor Alanyaspor. "Ciro" vierde zoals gewoonlijk met de tong uit zijn mond.

 

Niet toevallig kwam de assist van de veelbesproken Mauro Icardi. Die haalde zich enkele dagen geleden nog de woede van het Galatasaray-bestuur op de hals toen hij na een zoveelste vete met ex-vrouw/makelaar Wanda Nara halsoverkop naar Argentinië was gevlogen.

 

Toch stond de PSG-huurling dit weekend gewoon aan de aftrap - nog maar zijn tweede basisplek dit seizoen. Als de Turkse topclub Icardi in het gareel kan houden, moet hij eindelijk een succesvolle tandem met Mertens vormen.

Gerelateerd: