Ga naar de inhoud

Dries Mertens overwoog avontuurlijke transfer naar Bali: "Maar hét plan ging niet door"

 do 15 september 2022 18:11
Na zijn vertrek bij Napoli overwoog Dries Mertens een opvallende transfer.

Bijna was Bali een plek voor voetbalbedevaarten geworden. Dries Mertens overwoog namelijk sterk een transfer naar de exotische bestemming. Dat onthult zijn makelaar Stijn Francis in voetbalpodcast "MID MID". "Het zou geweldig bij hem gepast hebben", klinkt het.

In de podcast doet Stijn Francis nog eens het verhaal over het einde in mineur tussen Napoli en zijn clubtopschutter, nadat lange onderhandelingen over een nieuw contract op niks waren uitgedraaid.

 

"Het afscheid van Dries bij Napoli stoort me nog steeds", vertelt de makelaar van de Rode Duivel. "Nog een laatste keer San Siro of een match tegen Juventus ten volle beleven... Dat was voor Dries niet weggelegd. Ze hebben hem daar iets afgepakt en dat is zuur. Er kwamen wel heel wat interessante voorstellen, maar in zijn hoofd wilde hij bijtekenen in Napels."

Dries kon het emotioneel niet maken om naar Juventus over te stappen.

Stijn Francis

Onder meer concurrent Juventus was blijkbaar bijzonder concreet. "Voor Dries zou het zeker financieel een interessante transfer geweest zijn, maar je voelde dat hij het emotioneel niet kon maken. Mocht het bijvoorbeeld Bayern of Barça geweest zijn, was Dries zonder twijfel gegaan."

 

Uiteindelijk lijfde Galatasaray de Rode Duivel binnen. Al vertelt Francis dat Mertens ook een overstap naar Bali, meer bepaald landskampioen Bali United, overwoog. 

 

"Dat was een van de opties en het zou geweldig bij hem gepast hebben. Alleen ging hét plan, een afscheid in de Serie A en dan pas een avontuur, niet door."

Beluister het fragment over Mertens vanaf minuut 30

Gerelateerd: