Ga naar de inhoud

Leander Dendoncker krijgt nieuwe coach bij geplaagd Aston Villa: Steven Gerrard moet weg

Steven Gerrard (42) verlaat Craven Cottage met het hoofd naar beneden. Zijn ontslag volgt.

Aston Villa heeft afscheid genomen van coach Steven Gerrard. De 3-0-nederlaag met bedroevend spel bij promovendus Fulham gisteravond kostte hem de kop, de club van Leander Dendoncker verloor al 6 keer in 11 competitieduels en staat met 9 punten 17e.

De directie van Aston Villa hakte meteen na de wedstrijd de knoop door: Gerrard wordt niet gezien als de man die de club uit de degradatiezorgen moet halen.

"We bedanken Steven voor zijn harde werk en betrokkenheid. We wensen hem het beste in de toekomst", klinkt het in een korte verklaring. Dendoncker viel na 70 minuten in, Alexander Mitrovic (ex-Anderlecht) had er net 2-0 van gemaakt.

De 42-jarige Gerrard had sinds november vorig jaar het roer in handen bij Aston Villa. Voordien was hij 3 jaar lang hoofdcoach van het Schotse Rangers, nadat hij zijn trainersloopbaan was gestart bij de jeugd van zijn ex-club Liverpool.

Vorig seizoen leidde Gerard Aston Villa naar een 14e plaats. Alleen op doelsaldo vermijdt Villa dit seizoen de degradatieplaatsen. Nummer 18 Wolverhampton heeft ook 9 punten. Leicester telt er 8, Nottingham Forrest 6.

Gerrard is de vierde trainer in de Premier League die dit seizoen zijn boeltje moet pakken. Eerder overkwam het Scott Parker (Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea) en Bruno Lage (Wolverhampton).

Minder goed dan voorganger, komt Pochettino?

De directie wilde met Gerrard als vervanger voor de populaire Dean Smith een stap vooruitzetten, maar de realiteit is anders. Smith, die Villa in 2019 weer naar de Premier League bracht, moest vorig jaar na 5 seizoenen weg, toen hij 15e stond met 10 punten uit 11 matchen.

Van zijn 32 Premier League-duels kon Gerrard er maar 12 winnen. Villa-aanvoerder John McGinn stak de hand in eigen boezem. "Het is beschamend wat we brengen, het heeft niets van doen met de coach. De spelers moeten in de spiegel kijken."

In de wandelgangen klinkt de naam van Mauricio Pochettino als mogelijke opvolger, de Argentijn coachte de voorbije seizoenen Tottenham en PSG met succes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.