Premier League klassement

Belgische sensatie Roméo Lavia staat dicht bij terugkeer bij Southampton

 vr 14 oktober 2022 15:16
Lavia ontpopte zich tijdens de eerste weken van het seizoen tot een van dé sensaties van de Premier League.

Goed nieuws uit Southampton. Belgische belofte Roméo Lavia is bijna opnieuw fit na zijn hamstringblessure van begin september. De 18-jarige middenvelder zou volgende week opnieuw kunnen meetrainen bij zijn Engelse club.

Bij de Engelse eersteklasser Southampton staat onze landgenoot Roméo Lavia dicht bij een terugkeer uit blessure, zo bevestigde coach Ralph Hasenhüttl vrijdag tijdens het persmoment.

 

Het Premier League-duel van zondag tegen West Ham, dat donderdag in de Conference League voor de tweede keer op rij te sterk bleek voor Lavia's ex-club Anderlecht, komt nog te vroeg voor onze landgenoot, maar volgende week zou hij weer bij de groep moeten aansluiten op training.   

 

Begin september liep de achttienjarige Lavia in het met 2-1 gewonnen competitieduel tegen Chelsea een hamstringblessure op, waarmee hij zowat anderhalve maand aan de kant zou staan. Lavia liep zijn kwetsuur op het uur op en werd vervangen door Joe Aribo. 

Seizoensrevelatie

Zijn duel tegen Chelsea was er een van extremen, want op het halfuur had hij na een hoekschop van aan de rand van de zestien zijn eerste doelpunt als profspeler tegen de netten geknald.

    
De kwetsuur was een stevige streep door de rekening van de achttienjarige middenvelder, die in het tussenseizoen was overgekomen van Manchester City en bij The Saints meteen een basisplaats had veroverd. Voor zijn blessure had hij nog geen minuut gemist. 


Zijn prestaties waren zo indrukwekkend dat er gesproken werd over een plaats in de WK-selectie van Roberto Martinez, terwijl er nog geen selecties, laat staan caps achter zijn naam staan. Bij de U21 versierde hij begin juni tegen Schotland zijn eerste cap.

Gerelateerd: