Ga naar de inhoud

De statistiek die Club Brugge doet dromen: starten met 6 op 6 bijna steeds garantie op meer

 di 13 september 2022 22:44

Goed begonnen is half gewonnen? In de Champions League is die leuze zeker de waarheid, bewijzen cijfers. De historische 6 op 6 van Club Brugge doet dan ook dromen van meer.

Nooit begon Club Brugge beter aan het kampioenenbal dan nu. Voor het eerst in zijn geschiedenis start de Belgische landskampioen met twee zeges aan een campagne.

Die tegen Leverkusen was straf, maar de triomf in Porto nog veel straffer.

 

Automatisch begint iedereen dan te dromen van de achtste finales. En dat is allerminst onterecht, volgens de statistieken.

 

Databureau Gracenote berekende voor ons dat ploegen die met 6 op 6 aan de Champions League zijn begonnen, in 89% van de keren ook doorstoten naar de volgende ronde.

 

En er is meer: Europese overwintering lijkt historisch gezien zelfs als bijna een zekerheid. In 139 van de 140 gevallen eindigde een team dat begon met twee zeges minstens derde.

 

Alleen Sjachtar Donetsk eindigde in 2007 ondanks een geweldig begin alsnog vierde.

 

Bij Club Brugge hopen ze dat de Oekraïners nog minstens een jaar de absolute uitzondering blijven.

Nusa moet alleen Fati voorlaten

Nog een leuk cijfertje: ook Antonio Nusa schreef geschiedenis met zijn goal. Het indrukwekkend ingevallen toptalent kroonde zich tot eerste doelpuntenmaker ooit in de Champions League die in 2005 geboren is.

 

Bovendien moet Nusa met zijn 17 jaar en 149 dagen slechts één iemand voorlaten als jongste schutter ooit op het kampioenenbal. Barça-parel Ansu Fati was nog 109 dagen jonger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: