Ga naar de inhoud

Club Brugge moet komaf maken met kwalijke Jan Breydel-statistiek om valse start te vermijden

 wo 7 september 2022 08:29
Club Brugge scoorde de voorbije jaren opvallend slecht in de Champions League.

Fort Jan Breydel moet ook in de Champions League zijn reputatie waarmaken. Club Brugge staat in de eigen competitie al jaren bekend als moeilijk inneembare vesting, maar internationaal is net het tegenovergestelde het geval.

De statistiek is te opvallend om te negeren. In zijn laatste vijf Champions League-campagnes - met in totaal 15 thuismatchen - legt Club Brugge bloedrode thuiscijfers voor. Amper 8 op 45 en één overwinning: in 2020 tegen Zenit Sint-Petersburg.

 

Oké, blauw-zwart kreeg de voorbije jaren enkele serieuze kleppers over de vloer. Onder meer Manchester City, PSG en Real Madrid passeerden in Jan Breydel. Al waren met Kopenhagen, Lazio en Galatasaray ook haalbare kaarten te gast.

Noa Lang mocht vieren in de enige thuiszege op het kampioenenbal van Club tegen Zenit.

Buitenshuis deed Club de voorbije campagnes zelfs 5 punten beter dan voor eigen publiek.

 

Nog een cijfertje dat aantoont dat het echt wel beter moet bij de Belgische landskampioen: sinds de jaargang 2016-2017 verloor er geen enkele club meer wedstrijden op het kampioenenbal. Gemiddeld scoorde dan weer alleen Dinamo Zagreb slechter van de huidige deelnemers - 0,8 punten tegenover de 0,9 van Club.

 

Jan Breydel roept vanavond dus maar beter net iets luider.

Stadion niet uitverkocht

Zeker omdat het stadion niet uitverkocht zal zijn voor de thuismatch tegen Leverkusen. Opvallend, want de voorbije jaren was het bijna onmogelijk om een zitje te bemachtigen op Jan Breydel. "We zitten aan 22.000 tickets", vertelt woordvoerder Kirsten Willem. "Er kunnen dus nog mensen bij."

 

Hoe komt het dat de publieke belangstelling (een beetje) tegenvalt? "Enerzijds door de late loting. Dat was pas een dikke week geleden dus mensen moesten snel beslissen. En er is anderzijds ook een verschil tussen Leverkusen en een match tegen Messi en Mbappé zoals vorig jaar."

 

"Maar goed, met Porto en Atletico Madrid komen er nog twee grote namen, dus we verwachten nog wel wat extra mensen."

Gerelateerd: