Ga naar de inhoud

Beresterke Alexander Kristoff heerst in Franco-Belge: "De Tour misschien wel als een trainingskamp gebruikt"

 wo 10 augustus 2022 17:59
Kristoff blijft maar winnen voor Intermarché-Wanty-Gobert.

De sterke Noor Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert) heeft in het Circuit Franco-Belge zijn 4e seizoenszege geboekt. In de sprint bleef hij Dries Van Gestel en Victor Campenaerts ruim voor. Na afloop reageerde hij opgetogen: "Dit doet echt deugd, ik ben blij dat ik het team deze zege kan schenken."

De Clasica de Almeria, de Scheldeprijs, een etappezege in de Ronde van Noorwegen en nu het Circuit Franco-Belge. Alexander Kristoff is dit seizoen een van de grote smaakmakers bij Intermarché-Wanty-Gobert.

 

In de uitzending kon commentator José De Cauwer zijn bewondering moeilijk verbergen: "Dit is echt grote klasse van Kristoff", vertelde hij na de aankomst. "Wat een gentleman is deze man. Met zo'n palmares en al dat geld op die Noorse rekening komt hij het gewoon doen hier in La Louvière."

 

"Het team moest na het uitvallen van Girmay herbronnen en zette alles op deze Kristoff. Hij werd gelost, kwam terug en maakt het dan gewoon af. Je kan hem op 10 of 20 meter rijden, maar dan nog ben je er niet van verlost."

 

Na dit jaar verlaat Kristoff het Belgische team wel voor het Noorse Uno-X: "Het is echt klasse wat hij nog doet voor zijn sponsor. Een jaar geleden zou je gedacht hebben dat hij gewoon nog een jaar poen kwam opstrijken, maar daar is helemaal niets van aan."

 

"Ook in Noorwegen zijn ze ongetwijfeld tevreden. Hij komt niet om uit te rusten, maar om zijn werk te doen", aldus De Cauwer.

Je kan hem lossen en op 10 of 20 meter rijden, maar dan nog ben je niet verlost van Alexander Kristoff.

José De Cauwer

Kristoff: "Doet deugd om hier op mijn oudere dag te winnen"

Na afloop sprak de winnaar openhartig over zijn wedstrijd: "Ik kwam in een ontsnapping terecht met Jasper De Buyst en Dries Van Gestel, maar plots hoorde ik dat Victor Campenaerts eraan kwam."

 

"Lotto-Soudal zou zo 2 renners in de ontsnapping krijgen, al probeerde Campenaerts ons op de laatste helling meteen achter te laten. Net op het moment dat hij bij ons kwam, kreeg ik de informatie en daarom was mijn reactie wat laat."

 

"Ik had moeite om hem terug te halen en pas op 1 kilometer van de aankomst lukte dat echt. Nadien had ik het geluk dat Campenaerts wat te vroeg aanging waardoor ik nog kon terugkeren en uiteindelijk de zege pakken."

 

Een 4e seizoenszege voor Kristoff: "In mijn jongere dagen lag deze aankomst me ongetwijfeld als gegoten. Het doet dan ook echt deugd dat het nu gelukt is."

 

Na een lastige Tour lijkt de Noor nu helemaal in topvorm: "Ik heb de Tour misschien wel als een trainingskamp gebruikt", lacht Kristoff. "Ik voelde me er niet geweldig, maar na een week rust en dan enkele trainingen gaat het veel beter. De resultaten spreken voor zich."

 

"Wat er nu komt? Het EK en hoewel het parcours er minder lastig is dan hier wil ik het zeker proberen. In een groepssprint zijn Tim Merlier en Fabio Jakobsen de grote favorieten, maar ik ga zeker mijn kans."

Gerelateerd: