Ga naar de inhoud

Intermarché blijft maar winnen: Lorenzo Rota schrijft de Ronde van Tsjechië op zijn naam

 zo 7 augustus 2022 16:34

De laatste etappe in de Ronde van Tsjechië was een hapje voor een vroege vluchter. Alexis Guérin (Team Vorarlberg) haalde het voor Michael Kurkle. Lorenzo Rota (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux) werd 3e en verzekerde zich zo van eindwinst.

Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux blijft maar winnen, al was het dit keer geen etappewinst. Het was Lorenzo Rota die zich van eindwinst verzekerde in de Ronde van Tsjechië. 

 

Zijn 3e plaats in de daguitslag was voldoende om zich te verzekeren van eindwinst. De 27-jarige Italiaan laat in het klassement de Deen Anton Charmig en landgenoot Kevin Colleoni achter zich op respectievelijk 6 en 8 seconden.

 

Na twee Belgische ritwinsten, van Rune Herregodts en Kamiel Bonneu, was de  Fransman Alexis Guérin aan het feest in de slotetappe. 

 

Samen met Michael Kurkle maakte hij er een lange koppeltijdrit van. Het duo vond dat het te traag ging in de ruime kopgroep en trok er met z'n tweeën vandoor. 

 

Uiteindelijk bleek de Fransman Guérin na een verbeten strijd met zijn medevluchter de sterkste. Hij pakte zo zijn eerste zege van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.