Adieu, Mathieu! Van der Poel bekoopt snelle aanval met Van Aert met opgave

  Mathieu van der Poel zal ook in zijn tweede Tour de France Parijs niet halen. De Nederlander leek tekenen van beterschap te vertonen, onder meer met een veelbelovende aanval vroeg in de 11e rit. Maar toen hij even later al moest lossen, is bij Van der Poel blijkbaar het besef gekomen dat hij er beter mee kan ophouden.

  Mathieu van der Poel kwam met de Giro in de benen (maar zonder wedstrijdkilometers sinds die ronde) aan de start van de Tour. Een 5e plaats in de openingstijdrit liet het beste verhopen.

  Maar gaandeweg werd duidelijk dat Van der Poel ver van zijn gebruikelijke niveau was, wat hijzelf en zijn omkadering ook toegaven.

  Gehoopt werd dat hij in het 2e deel van de Tour er toch nog zou doorkomen, wat hem volgens zijn trainer Kristof De Kegel goed zou doen voor de lange termijn. Er waren ook steeds betere tekenen. Van der Poel begon hardop van Alpe d'Huez te dromen, de Nederlandse berg.

   

  Maar een dag voor die met oranje aangestipte etappe geeft Van der Poel er de brui aan, maar pas nadat hij eerst met een duo-aanval met Wout van Aert een laatste keer de wielerfans had verwend.

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52