Mathieu van der Poel: "Nog slechter dan gisteren: ik ben een schim van mezelf"

  Het was weer een grijze dag voor Mathieu van der Poel.

  Wie gehoopt had dat Mathieu van der Poel in de kasseirit zou ontwaken, kwam bedrogen uit. De Nederlander toonde zich heel even, maar verdween daarna weer razendsnel uit beeld. "Als ze snel beginnen te koersen, is het voor mij echt op de limiet."

  Mathieu van der Poel stak bij een van de eerste stroken zijn neus aan het venster, maar zijn bijdrage was van korte duur.

   

  De Nederlander gleed weer af naar de staart van het peloton en finishte na een anonieme dag als 81e op 3'48".

   

  "Het is niet echt positief", was zijn eerlijke analyse bij de Nederlandse media. "In plaats van een betere dag was ik vandaag nog slechter."

   

  "Ik ben momenteel een schim van mezelf en dat is frustrerend. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik ben momenteel niet echt vooruit te branden.”

   

  "In de etappes in Denemarken viel het nog niet echt op, maar ik voelde toen al dat ik niet met overschot koers. Als ze snel beginnen te koersen, is het voor mij echt op de limiet.”

   

  "Ik hoopte op een iets betere dag, maar ik voelde al snel dat het weer niet draaide. Ik heb vanaf de tijdrit al niet de gewenste benen. Ik hoop dat het nog komt, anders zal het een lange Tour worden.”

   

  "Ik haal al een tijdje niet het niveau dat ik voor ogen heb. Het enige perspectief is nu doorgaan en hopen dat het straks beter gaat.”

  Ik ben momenteel een schim van mezelf en dat is frustrerend. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik ben momenteel niet echt vooruit te branden.

  Mathieu van der Poel

  "In de Giro moest ik er vaak als eerste af: niet mijn gewoonte"

  "De Giro was wel goed, al vond ik het ook niet uitmuntend", oordeelde Mathieu van der Poel nog. 

   

  "Ik pakte wel de roze trui met winst op de eerste dag. En ik zat daarna vaak in de aanval, maar ik had toen ook niet de benen om het af te maken of om te koersen zoals ik het wilde. Ik was vaak de eerste die eraf moest. Niet mijn gewoonte."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Simon ClarkeIPT3:13:35
  2Taco van der HoornIWG+0
  3Edvald Boasson HagenTEN+2
  4Neilson PowlessEFE+4
  5Magnus CortEFE+30
  6Jasper StuyvenTFS+51
  7Tadej PogacarUAD+51
  8Jasper PhilipsenADC+1:04
  9Fabio JakobsenQST+1:04
  10Luca MozzatoBBK+1:04

  Gerelateerd: