Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Mazzu zorgt voor nieuwe wind op Anderlecht: "Nieuw spelsysteem en honger naar titel"

 za 9 juli 2022 09:08
Het lijkt erop dat Mazzu zijn aanpak van bij Union meeneemt naar Anderlecht.

In het Nederlandse Horst legt Anderlecht op stage de bouwstenen voor volgend seizoen. Met een nieuwe staf, enkele nieuwe spelers en vooral een nieuw spelsysteem moet er na het voorbije net-nietseizoen komend jaar wel geoogst worden. "Het gat na Kompany opvullen? Daar maak ik me geen zorgen over", zegt coach Felice Mazzu.

Mazzu: "Iets nieuws opbouwen, met respect voor de filosofie van de club"

Felice Mazzu is, los van andere Espositos of Ishaks, wellicht de belangrijkste nieuwkomer op Anderlecht deze zomer. De nieuwe oefenmeester heeft de zware taak om het gat te vullen dat clubicoon Vincent Kompany achterliet. 


"Het verloopt allemaal goed", vertelt Mazzu vanuit Nederland aan Sporza. "Er is niet veel veranderd voor mij ten opzichte van vorig jaar. We weten dat dit een club is die veel gewonnen heeft en veel prestige heeft. Maar ik werk op dezelfde manier als vorig jaar."

 

"Anderlecht is speciaal", gaat hij verder. "Het is een club die elk jaar voor het hoogste gaat. Dat is voor mij wel iets anders. Maar het is ook gewoon maar een ploeg met een spelerskern, waarmee we aan de slag moeten om volgend seizoen klaar te zijn."

We willen zo snel mogelijk competitief zijn. Het belangrijkste is nu om een team te creëren dat een titel wil winnen.

Felice Mazzu

Begint Mazzu met een blanco pagina of wil hij het werk van Kompany voortzetten? "We willen hier iets nieuws opbouwen, met respect voor de filosofie van de club en al wat er in het verleden gebeurd is. Of het moeilijk is om het gat na Kompany op te vullen? Het is anders, want Kompany heeft veel betekend voor het voetbal in België."

 
"Maar ik maak me daar geen zorgen over. Ik wil dit team op een zo hoog mogelijk niveau krijgen. We willen zo snel mogelijk competitief zijn. Het belangrijkste is nu om een team te creëren dat een titel wil winnen."

Van Crombrugge: "We zullen in een 3-5-2 gaan spelen"

Ook voor aanvoerder Hendrik Van Crombrugge begint er onder Mazzu een nieuw hoofdstuk. "We zijn hier nu met een nieuwe staf en enkele nieuwe spelers, het voelt een beetje als een eerste schooldag. Iedereen moet elkaar nog wat leren kennen."

 

Deze zomer wordt er bij de Brusselaars de shift gemaakt van "Kompanyball" naar "Mazzuball". "De trainer heeft een andere manier van werken en een andere filosofie dan wat Vincent Kompany van ons verwachtte", legt Van Crombrugge uit.

 

"We spelen met een ander systeem, de fameuze 3-5-2 die iedereen ondertussen kent, en ook voetbaltechnisch worden er andere dingen verwacht op het veld. Het is aan ons om daar het best mogelijke uit te halen."

 

"Het was vorig jaar collectief een net-nietseizoen voor ons. We waren dicht bij een prijs met de bekerfinale en plaatsten ons wel voor de Conference League, maar we hadden toch op net iets meer gehoopt. Maar er is veel honger voor meer."

De trainer heeft een andere filosofie dan wat Vincent Kompany van ons verwachtte.

Hendrik Van Crombrugge
Inter-huurling Sebastiano Esposito moet voorin voor meer kwaliteit gaan zorgen.

Verschaeren: "Een ander systeem, met meer aandacht voor lopen"

Yari Verschaeren kwam na wat blessureperikelen vorig seizoen opnieuw boven water bij RSCA. De chouchou van het Astridpark zag enkele nieuwe spelers aankomen. 


"Het zijn allemaal jongens met heel veel lef, die zich willen tonen", klinkt het. "Dat is alleen maar goed voor ons, want wij willen dat zij op hun hoogste niveau bij ons kunnen presteren. Ik denk wel dat ze het Anderlecht-DNA in zich hebben."


Hoe kijkt Verschaeren naar de nieuwe aanpak van coach Mazzu? "Bij een trainerswissel is er altijd wat aanpassing. Het is een kwestie van de nieuwe werkwijze te leren kennen."

"Ik zou niet zeggen dat er heel grote veranderingen zijn, want ik denk dat de bedoeling toch was om verder te bouwen op de basis die er al lag. Maar elke coach heeft zijn eigen principes en accenten."


"We spelen nu in een heel ander systeem dan ervoor. Er wordt nu meer aandacht besteed aan andere aspecten, zoals het lopen. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar heel veel intensiteit is er altijd."

Gerelateerd: