Ga naar de inhoud

Bonifazio veroorzaakt weer pruillip bij Viviani, Woods is eindwinnaar

 zo 19 juni 2022 15:45

Michael Woods heeft zijn werkgever Israel-Premier Tech belangrijke UCI-punten geschonken met de eindzege in de Route d'Occitanie. De Canadees was bij de pinken tijdens de slotrit die gekruid werd door de wind. In de sprint trok Niccolò Bonifazio aan het langste eind. 

Vooral Uno-X probeerde van de wind een bondgenoot te maken tijdens de slotdag. Het peloton scheurde meermaals, maar uiteindelijk stormden de belangrijkste protagonisten op de finish af.

 

Leider Michael Woods trok zich niet te veel aan van de sprint. Daarin werd de rode loper uitgerold voor Elia Viviani, maar de Italiaan werd langs de dranghekken gepasseerd door waaghals Niccolò Bonifazio. 

 

De Italiaan van TotalEnergies vloerde landgenoot Matteo Moschetti, de Duitser Max Kanter en Viviani. Bij die laatste zag je een pruillip zoals Wout van Aert hem enkele jaren geleden in de Tour in Albi aansmeerde. 

 

In het eindklassement houdt Michael Woods Carlos Rodriguez, Jesus Herrada, Alejandro Valverde, Mattias Skjelmose en Nairo Quintana af. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.