Ga naar de inhoud

Michael Woods leider in Route d'Occitanie na zenuwslopend man-tegen-mangevecht

 za 18 juni 2022 17:34

"Mano a mano", zo werd de koninginnenrit in La Route d'Occitanie beslecht. Michael Woods en Spanjaard Carlos Rodriguez klauterden zij aan zij over de slotklim. Met de finish in zicht kraakte de Spanjaard. De ene zijn dood is de ander zijn brood: Woods mocht zijn handen solo in de lucht steken en de leiderstrui aanmeten.

De derde etappe van La Route d'Occitanie werd uitgetekend als strijdtoneel voor de klassementsmannen. De finale bestond namelijk uit twee beklimmingen - de Col des Hares (11,1 kilometer aan 6,2%) en de klim naar Les Angles (2,7 kilometer aan 6,8%) - die in sneltempo op elkaar volgden.

 

Onze landgenoot Laurens De Plus opende de loodzware finale. De tempobeul van Ineos schakelde bergop een tandje hoger voor zijn kopman Carlos Rodriguez.

 

Ook Arkéa-Samsic, dat Nairo Quintana wilde lanceren, mengde zich in de debatten. De achterdeur van het peloton waaide meteen wagenwijd open. Het voornaamste slachtoffer: Quintana zelf. Tot zover de ploegentactiek van Arkéa-Samsic.

 

Ineos had het wel bij het rechte eind. Kopman Rodriguez degradeerde iedereen met een knappe versnelling tot poepezit op hun zadel. Enkel Michael Woods van Israël Premier Tech kon zijn bips nog laten dansen.

 

Man tegen man probeerden ze elkaar te versmachten op de Franse bergwanden. Met nog twee kilometer van het einde was het Rodriguez die een fameuze klop van de hamer kreeg. Woods reed de Spanjaard nog op een dikke minuut en beroofde hem zo ook van de leiderstrui.

Uitslag rit 3:
1. Michael Woods (Can) 189 km in 5u23'35"
2. Carlos Rodriguez (Spa) 1'11"
3. Jesus Herrada (Spa) 1'12"
4. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
5. Mattias Jensen Skjelmose (Den) 1'34"
Stand na rit 3:
1. Michael Woods (Can) in 10u19'59"
2. Carlos Rodriguez (Spa) 1'16"
3. Jesus Herrada (Spa) 1'21"
4. Alejandro Valverde (Spa) 1'24"
5. Mattias Jensen Skjelmose (Den) 1'47"
Gerelateerd: