Ga naar de inhoud

Nederlandse bond tikt directeur amateurvoetbal op de vingers: "Geen sprake van experiment"

 wo 8 juni 2022 21:04
In de Nederlandse 2e klasse wordt het ingooien niet vervangen door intrappen.
In de Nederlandse 2e klasse wordt het ingooien niet vervangen door intrappen.

De KNVB (de Nederlandse voetbalbond) ontkent dat het van plan is om nieuwe spelregels te testen in de Nederlandse 2e klasse. "We hebben de clubs in een mail laten weten dat dat totaal niet aan de orde is", reageert de KNVB.

Ingooien wordt intrappen, dribbelen bij een vrije trap is toegestaan, er komt een straftijd van 5 minuten, trainers mogen onbeperkt wisselen en de zuivere speeltijd wordt ingevoerd...

 

Het klonk allemaal heel innovatief, de nieuwe regels die Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal) voorstelde in zijn column op de website van de KNVB.

 

In het seizoen 2023-2024 zouden de nieuwe spelregels uitgetest worden in de Nederlandse 2e klasse.

Maar de KNVB heeft bij het Nederlandse persbureau ANP gereageerd dat er geen sprake is van dat experiment.

 

"Die nieuwe spelregels zijn totaal niet aan de orde", zegt Marianne van Leeuwen, directeur van het betaald voetbal van de KNVB.

 

"Ik sta voor een open relatie en vooral goed samenwerken met de clubs. Nu ontstaat het beeld dat de KNVB zomaar iets beslist. Ik heb de clubs meteen in een mail laten weten dat dit totaal niet aan de orde is. Ik baal hier echt van. Gelukkig reageren ze begripvol."

 

Van Leeuwen geeft wel toe dat de KNVB nadenkt over innovatie in het voetbal. "Natuurlijk denken we na over hoe we het voetbal ook op de langere termijn aantrekkelijk kunnen houden en welke vernieuwingen daarbij passen."

Gerelateerd: