Ga naar de inhoud

Intrappen? 5 minuten straftijd? Nederland wil in 2e klasse experimenteren met nieuwe regels

Wordt in de Nederlandse 2e klasse aan de toekomst van het voetbal gewerkt?

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) wil in het seizoen 2023-2024 nieuwe spelregels uittesten in de eerste divisie, de Nederlandse tweede klasse. 

In zijn column op de website van de KNVB doet Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, een voorstel van enkele nieuwe regels.

 

Ingooien wordt intrappen, dribbelen bij een vrije trap is toegestaan, er komt een straftijd van 5 minuten, men mag onbeperkt wisselen, de zuivere speeltijd wordt ingevoerd...

 

"Onlangs hebben KNVB-functionarissen de UEFA en de FIFA bijgepraat over spelregelwijzigingen, die sinds 2017 in Nederland worden getest in het amateurvoetbal en in toernooivorm bij de beloftenelftallen", zegt Van der Zee.

 

"Veranderingen die het spel sneller, sportiever, eerlijker en attractiever moeten maken. Doel is het bewerkstelligen van een pilot voor de eerste divisie in het seizoen 2023-2024. Hierin zullen, in overleg met de clubs en de International Football Association Board (IFAB), de aanpassingen worden beproefd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.