De een zijn brood, de ander zijn dood: Leonardo moet volgens Franse pers opstappen bij PSG

L'Equipe, RMC, Le Parisien, Prime Video, France Blue Paris... allemaal zijn ze zeker. Enkele uren na de aankondiging dat Kylian Mbappé bij PSG blijft, heeft sportief directeur Leonardo van zijn baas Nasser Al-Khelaïfi te horen gekregen dat hij moet opstappen. 

PSG staat voor een paleisrevolutie. De aankondiging dat Kylian Mbappé zijn contract verlengt tot 2025 was voor velen toch een verrassing, en dat lijkt pas het begin. Het begin van een "ander" PSG.

 

Er zijn hardnekkige geruchten dat Mbappé niet alleen een duizelingwekkend salaris (en tekenpremie) beloofd is, maar dat hij ook zijn zegje mag doen over een nieuwe trainer en nieuwe sportieve baas. 

 

Dat laatste zou voor binnenkort al zijn, want verschillende betrouwbare Franse media schrijven dat sportief directeur Leonardo kort na de laatste competitiematch tegen Metz uit al zijn functies ontheven is. 

 

Leonardo (52) bekleedde die functie sinds juli 2019. Ook tussen 2011 en 2013 was hij al eens de sportieve baas van PSG. De Braziliaan stond bekend als iemand die vele grote namen naar Parijs bracht, maar ondanks alle inspanningen lukte het PSG niet om zijn grote doel te realiseren: het winnen van de Champions League. 

 

De kans lijkt groot dat het hoofd van trainer Mauricio Pochettino het volgende is dat op het kapblok komt te liggen.