Ga naar de inhoud

La Liga stapt naar UEFA na nieuw contract Mbappé: "Belediging voor het voetbal"

 za 21 mei 2022 18:36
Kylian Mbappé lijkt in Parijs te blijven.

In Spanje is de contractverlenging van Kylian Mbappé als een mokerslag aangekomen. De Franse sterspeler leek op weg naar Real Madrid, maar verlengt nu toch bij PSG. "Het is een schande voor het voetbal", schrijft La Liga-baas Javier Tebas.

Na het vertrek van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo uit de Spaanse competitie leek La Liga eindelijk weer een ster te mogen verwelkomen. Maar Mbappé verkiest PSG dan toch boven Real Madrid.

 

Uiteraard staat daar financieel wel wat tegenover. Mbappé zou maandelijks 4,7 miljoen euro verdienen, bovenop een cheque van minstens 150 miljoen euro tekengeld.

 

En dat is een doorn in het oog van La Liga-baas Javier Tebas, die spreekt over "een schande voor het voetbal". Tebas haalt vooral uit naar de Parijse boekhouding.

 

"Wat PSG gaat doen om het contract van Mbappé te verlengen, dankzij grote sommen geld, is een schande voor het voetbal", schrijft hij op Twitter. "De voorbije jaren tekenden ze een verlies op van 700 miljoen euro en ze hebben al een loonmassa van 600 miljoen."

"Onmogelijke investering"

Het blijft niet bij een vlammend bericht op sociale media. La Liga stapt zelfs naar de Europese voetbalbond UEFA, de Franse overheid en de Europese Unie om de contractverlenging aan te vechten.


"Dit soort overeenkomsten bedreigt de economische duurzaamheid van het Europese voetbal", klinkt het in een statement. Het is schandalig dat een club als PSG, dat vorig seizoen meer dan 220 miljoen euro verlies leed, een contract van dit formaat kan bewerkstelligen."


"Bij eerdere gelegenheden heeft La Liga al klachten ingediend wegens het niet naleven van Financial Fair Play. Ze zijn daarna streng gesanctioneerd. Omdat PSG grote economische verliezen heeft geleden in de voorgaande seizoenen, is de contractverlenging van Mbappé een onmogelijke investering."

 

Krijgt ongetwijfeld nog een gevolg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: